Gazete Vatan Logo

Genç kızlara BBG tuzağı

Genç kızları kandırıp iki ay boyunca bir villada tuttular!

BBG formatında çekilen programın yarışmacısı olduklarına inandırılarak, Beykoz Riva’daki villada 2 ay tutulan ve özel görüntüleri internette para ve kontör karşılığında satılan 9 kız, jandarmanın yaptığı baskında kurtarıldı.

Jandarma ekipleri İstanbul’da ünlü olma halayi kuran 9 genç kızı bir çetenin elinden kurtardı. ’Fox TV’de yayınlanacak BBG formatındaki program için yarışmacı aranıyor’ ilanları veren henüz kimliği belirlenemeyen bazı kişiler çok sayıda genç kızla görüştü. Bu kızlar arasından seçilen 9 kıza yarışmacı olmaya hak kazandıkları söylendi. Riva Mahmut Şevket Paşa Köyü’ndeki havuzlu villaya götürdükleri 9 kıza, sözde sözleşme imzalatarak, yarışmayı iki ay dolmadan terketmeleri halinde 50 bin TL ödeyecekleri bildirildi. Ayrıca kızlara yarışmanın formatı gereği 2 ay boyunca aileleri ve dışarıdan hiç kimseyle görüşemeyecekleri söylendi. 9 kız, televizyonda görünme hayaliyle tüm şartları kabul etti.

Çıkmak isteyene tehdit

Yarışmacı olduklarına inanan kızların 24 saati, villanın her tarafına konulan kameralarla görüntülendi. Çıplak görüntüler, internetteki bir sitede para ve kontör karşılığında satıldı.

Zamanla programda olmadıklarını anlayan kızlardan bazıları villadan ayrılmak istedi. Sürekli villada duran bir kişi, ayrılmak isteyenlerin 50 bin TL ödemesi gerektiğini söyleyerek, ısrar edenleri tehdit etti. Kaçmak isteyenler ise tüm kapıların kilitli olması nedeniyle kaçamadı.

Telefonla ihbar edildi

Villada bulunan 16 yaşındaki bir kızın ailesi, 2 aydır kızlarıyla görüşemediklerini ve program yapımcılarının telefonlarına ulaşamadıklarını söyleyerek, jandarmadan yardım istedi. Jandarma, ailenin verdiği ardese gittiğinde kızların “imdat yardım edin” çığlıklarını duydu. Bunun üzerine villaya baskın yapıldı. Villada bulunan bir kişi gözaltına alınırken, 9 kız jandarma karakoluna götürüldü. Kızlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şebekenin diğer üyelerinin yakalanması için Riva jandarma çalışmalarını sürdürüyor.

“Hayatımızı mahvettiler”

16 yaşındaki Tuğçe Şenyuva adliyeye çıkarılırken “Bizim hayatımızı mahvettiler, biz de onları mahvedeceğiz” diye bağırdı. Bir ‘yarışmacı’ ise yapımcıları savundu

Şebekenİn çökertilmesini sağlayan ihbarı yapan 16 yaşında Tuğçe Şenyuva’nın ise Antalya’da yaşadığı, bir kast ajansında çalıştığı, annesinin ve babasının ayrı olduğu öğrenildi.

Şenyuva’nın yakını Gürsu Koçoğlu, “Tuğçe 18 yaşından küçük olduğu için kast ajansına vekalet verdi. Tuğçe’nin en büyük hayali Amerika’ya gitmekti. Orada okumak istiyordu. Para kazanmak için bir kast ajansına bağlı çalışıyordu. Dün annesi beni arayınca jandarmaya başvurdum. Annesine kötü muamele gördüklerini söylemiş. ’Kimseyle görüştürmüyorlar, telefonlarımızı aldılar’ demiş, Annesi de beni aradı. Benden yardım istedi. Bazı kızları darp etmişler ama Tuğçe dayak yememiş. Görüntülerin yayınlandığı www.bizevdeyiz.tv annesi de izlemiş ancak bunların tümü banttan yayınmış. Kızları kurtardık” dedi.

Sözde yarışmanın yapıldığı Riva’daki üç katlı villanın bahçesinde kızların tam boy posterleri ile fotoğraflarının bulunması da dikkat çekti. Baskının ardından yapım şirketinden gelen çalışanlar, villadaki teknik ekipmanları söktü ve gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

17 yaşındaki Gözde Burak, yaşananların yarışmacıların komplosundan kaynaklandığını iddia etti. Annesi Birgül Balkan’la İzmir’e döneceğini söyleyen Burak, “Burada iddia edildiği gibi zorla alıkoyma yoktu. Burada kötü bir muamele ya da cinsel istismar olsa ben anlamaz mıyım. Niye şikayetçi olmayayım. Son bir haftadır kızlar evde huzursuzluk çıkardı. Bazıları gitmek istediğini söyledi ancak şirketten Özgür Bey ’Sözleşme gereği 50 bin TL ödeyen gidebilir’ dedi. Bu nedenle kızlar ortalığı karıştırdı, böyle bir iftira attı” dedi.

Annesi Birgül Balkan da “Ben kızımı 24 saat izleyebiliyordum. Gülüyor, eğleniyorlardı. Diğer yarışmacılar sıkıldılar, başka hayalleri vardı. Şirket yarışma için gerekli izinlerin alındığını söylemişti” dedi.

Haberin Devamı