Gazete Vatan Logo

Genç futbolcu kurtarılamadı

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde geçirdiği motosiklet kazası sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki amatör lig futbolcusu Alihan Lü, 12 gün süren yaşam savaşını yitirdi. Oğullarının ambulans helikopterle hastaneye sevkinden 14 saat sonra ameliyata alındığını, gecikildiğini ileri süren ailesi, ölümünden doktorları sorumlu tuttu. Hastane yetkilileri ise yapılması gerekenin yapıldığını belirterek iddiaları reddetti.

İzmir Süper Amatör Lig B Grubu takımlarından Selçuk Efesspor'da futbol oynayan Alihan Lü, geçen 21 Nisan'da arkadaşı Mehmet Yörük'ü de yanına alarak yönetimindeki 35 LFB 30 plakalı motosikletle Şirince Köyü'ne gitmek istedi. Yolda ilerlerken karşı yönden gelen TIR'a çarpmamak için direksiyon kıran Lü, motosikletin kontrolünü kaybedip, önünde ilerleyen Süreyya Elibol'un kullandığı 35 LEH 50 plakalı motosiklete çarptı.

KASKI TAKILI DEĞİLDİ

Kaza anında kaskı takılı olmayan Alihan Lü başını yere çarparak yaralandı. Çevredekilerin bildirmesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Lü, burada yapılan ilk müdahalenin ardından baş bölgesinde kırık ve beyin kanaması şüphesiyle ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kafatasının sol kısmında kırıklar olduğu tespit edilen Lü'nün hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu belirten baba Ayhan Lü, "Oğlum acilen helikopter ile hastaneye sevk edildikten 14 saat sonra ameliyat edildi. Bu ihmalkarlık değil de nedir? Biz yandık başkaları yanmasın" dedi.

Ameliyattan sonra solunum cihazına bağlı olan Lü'yü 7 gün sonra Yoğun Bakım Ünitesi'nde gördüğünü belirten anne 39 yaşındaki Zühre Lü de, "Oğlum ameliyata girmeden önce bizimle konuşabiliyordu. Bize ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler, ancak 7 gün sonra da 'Oğlunuzu ilaçlarla uyutuyoruz' dediler. Sorumlulardan şikayetçi olup hakkımızı arayacağız" diyerek oğlunun ölümünden doktorları sorumlu tuttu.

HASTANE: GEREKEN YAPILDI

Hastanede süren 12 günlük yaşam savaşını kaybeden gencin ölümüyle ilgili iddiaları kabul etmeyen hastane yetkilileri gerekenin yapıldığını savunarak, Alihan Lü'nün hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu doğruladı. Yetkililer, beyin skorlarının iyi görünmesi, kanamasının çok küçük ve bilincinin açık olması nedeniyle yaralının hemen ameliyata alınmadığını belirtti. Baş yaralanması olması nedeniyle Alihan Lü'nün durumunu gözlediklerini belirten yetkililer, hastanın birden bire kanamasının çoğalıp durumunun kötüleşmesi üzerine ameliyata alındığını, daha sonrasında ise beyinde oluşan ödemin çözülebilmesini sağlamak ve iyileşmesine yardımcı olmak için Lü'yü uyuttuklarını belirtti.

Haberin Devamı