Gazete Vatan Logo

Genç Başkan'dan e-ticarete 5 milyon dolar!

Türkiye’nim en genç sanayi odası başkanı olarak bilinen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ,bir internet alışveriş sitesine 5 milyon dolarlık yatırım ile ortak oldu.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, www.binbircesit.com e-ticaret sitesine 5 milyon dolarlık yatırımla cesur bir girişimcilik örneği sergiledi. Türkiye ekonomisinin, dünyanın taleplerine göre büyük hedefleri seçerek, büyük yatırımlarla büyüyeceğini kaydeden Uğur, "Amacımız elbette bu alanda dünya çapında etkili olmak. Önceliklerimiz arasında AB ülkelerinde yaşayan 5 milyonu aşan vatandaşlarımıza da hizmet vermek de var" dedi.

Türkiye'nin en genç sanayi odası başkanı olarak bilinen BSO Başkanı İsmail Uğur, Binbircesit.com e-ticaret sitesine ortak oldu. Uğur, "Hedefimiz Türkiye'de 17 milyon haneye girerek, 2016 yılında ciromuzu 100 milyon Dolara çıkarmak. Sanal Pazar yeri konusunda da altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. En büyük hedefimiz, Türkiye de ilk 10 eticaret markası arasında olmak" dedi.

Pazar büyük

AB ülkelerinde yaşayan 5 milyon Türk vatandaşına da hizmet ulaştırmayı hedeflediklerini anlatan BSO Başkanı İsmail Uğur, konuşmasını şöyle sürüdrdü: "Avrupa'dan gelen siparişlerde, müşterilerimiz gümrük vergisi ödemeden, 75 euro ya kadar olan ürünleri adreslerine teslim alabiliyor. Moda ve ev dekorasyonu konusunda yoğunlaşacağız. 2014 yılının ilk 9 ayında ülkemizde online alışveriş sektörü geçen yıllara göre kayda değer gelişmeler gösterdi. Türkiye'de internet kullananlar arasında e-ticareti tercih edenlerin sayısı 12 milyonu geçti. 2014'ün ilk 9 ayında e-ticarette yaklaşık yüzde 30'luk büyüme görüldü."

Haberin Devamı

Hedef büyüyor

BSO Başkanı İsmail Uğur, 2013 sonu itibariyle e-ticaret hacminin 15,3 milyar TL'yi bulduğunu hatırlattı. 2014'te internetten alışveriş yapanların sayısının 12 milyonu geçerken, e-ticaretin toplam perakende içindeki payının yüzde 1,7 olduğunu belirten Uğur, "E-ticarette en çok tercih edilen ürünlerin başında cep telefonu, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik ürünler gelirken, bu ürünleri beyaz eşya, mobilya ve giyim ürünleri takip etti" dedi.