Gazete Vatan Logo

Genç annenin ölümünde ihmal iddiası var

İzmir Konak ilçesinde yaşayan ve hukuk bürosunda çalışan 26 yaşındaki Pelin Aydemir, geçen yıl temmuzda meslektaşı Serhat Aydemir (26) ile evlendi.

Genç annenin ölümünde  ihmal iddiası var

Hamile kalan Aydemir, özel bir hastanede görev yapan kadın doğum doktoruna muayene olmaya başladı. Aydemir, hamileliğinin 33. haftasında yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Sezaryen yöntemiyle doğuma alınan kadın, doğumdan yaklaşık 7 saat sonra rahatsızlandı ve tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Aydemir’in yakını Mine Okçuoğlu, Aydemir’i ölmeden 3 gün önce hastaneye götürdüklerini, yüksek tansiyon nedeniyle serum ve ilaç verildikten sonra eve gönderildiğini söyledi. Aydemir’in son zamanlarında sırt ve göğüs ağrısı şikayetlerinin bulunduğunu anlatan Okçuoğlu, şöyle konuştu:

Doğumun olduğu gün yine tansiyonu yüksekti, hastaneye gittiler. Ameliyathaneye giderken ‘abla çok canım acıyor’ diyordu. Doğumdan sonra baygın halde geldi. Kendinde değildi. Ben hemşireye narkoz için iğne vurulup vurulmadığını sordum. Bebeği de kuvöze koymuşlardı. Sonra yoğun bakıma aldılar bir iki saat sonra da öldüğünü söylediler. Hastanenin ihmali olduğunu düşünüyoruz. Hukuki süreç devam edecek, peşini bırakmayacağız. Hastane ve görevlilerden şikayetçi olacağız.

Haberin Devamı

Genç kadın gözyaşları içinde toprağa verildi.