Gazete Vatan Logo

Geminid Meteor Yağmuru nedir? Geminid Meteor Yağmuru ne zaman?

Google'dan Geminid Meteor Yağmuruna özel doodle sürprizi. Google anasayfasında görsel olan Geminid Meteor Yağmuru nedir? Vatandaşlar tarafından merak konusu olan Geminid Meteor Yağmuru ne zaman gerçekleşecek?

Geminid Meteor Yağmuru nedir? Geminid Meteor Yağmuru ne zaman?

2018'in son gökyüzü şöleni Geminid Meteor Yağmuru için heyecan artıyor. Vatandaşlar, Google'ın anasayfasında yer verilen Geminid Meteor Yağmuruna özel görsel ile karşılaştıktan sonra arayışa geçti. İşte Geminid Meteor Yağmuru hakkında merak edilenler...

GEMİNİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor.

Yeterince karanlık alanlarda gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek. Peki bu yılın son gökyüzü şölenini fotoğraflamak için yapmanız gerekenler neler?

Meteor yağmuru sırasında güzel kareler elde etmekte niyetliyseniz doğru bölgeyi seçmenizde de önemli.

Ay’ın ışığı gösteriyi izlemeyi güçleştirebilir; dolayısıyla gözlem için en uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki; yani Ay’ın küçülmeye başladığı saatler.

İster meteor yağmurları ister yıldız çekimleri olsun şehir ışıklarından uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşullarını yakalamak lazım.

Haberin Devamı

Göktaşları kentsel alanların parlak gökyüzlerinde bile görülebilir, ancak bu durumda ideal ortama kıyasla göktaşlarının ancak dörtte birini görebilirsiniz.

Nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

GEMİNİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

Geminid Meteor Yağmuru, 13 Aralık Çarşamba gününü 14 Aralık'a bağlayacak olan gecede yaşanacak.