Gazete Vatan Logo

Gemide’nin ‘çağdaş’ yorumu vizyonda

Sarmaşık, gemide mahsur kalan mürettebatın psikolojisini ele alan bir film.

Gemide’nin ‘çağdaş’ yorumu vizyonda

Sinemaseverlerin daha önce 'Gişe Memuru' filmiyle tanıma şansı bulduğu yönetmen Tolga Karaçelik, şimdi de hukuki bir durumdan ötürü gemide mahsur kalan, beş gemici ve bir kaptandan oluşan mürettebatın hikayesini aktarıyor. Karaçelik'in hayatında şiir ve öykünün önemli bir yer tuttuğu biliniyor. Bu durum filme nasıl yansır merak konusu ancak yapım, 1999'da çekilen 'Gemide' filminin çağdaş bir yorumu olabilir. Belirtmekte fayda var; filmin görüntü yönetmenliğini ise özellikle Nuri Bilge Ceylan filmlerinin vazgeçilmez ismi olan Gökhan Tiryaki üstleniyor.

Sarmaşık: Dram

Y: Tolga Karaçelik

O: Nadir Sarıbacak, Çağdaş Onur Öztürk, Osman Alkaş

Görüntü Yön: Gökhan Tiryaki

DÜĞÜN DERNEK DEVAM EDİYOR

Çalgı Çengi, İşler Güçler, Kardeş Payı... Son yıllarda komedi alanında farklı yere sahip olan yapımları yöneten Selçuk Aydemir'in Düğün Dernek serisi ikinci filmiyle yola devam ediyor. Bu sefer İsmail'in (Rasim Öztekin) torununun sünneti için bir araya gelen ekibin başından geçen komik olaylar, yaşanan absürd durumlar yine seyirciye bol kahkaları vadediyor. Ayrıca filmde Roberto Carlos'un aktörlük performansını izlemek de ilginç bir deneyim olacak.

Haberin Devamı

Düğün Dernek 2: Komedi

Y: Selçuk Aydemir

O: Rasim Öztekin, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Şinasi Yurtsever, Roberto Carlos

SHAKESPEARE’İN TRAJEDİSİ...

William Shakespeare'in sayısız kere sahnelenen ve filme çekilen trajedisi Macbeth, 2015 versiyonuyla tekrar karşımızda. Trajedinin konusu ise malum; Macbeth'in savaştan hemen sonra karşılaştığı üç kahin kendisine kral olacağını söyler. Daha sonrasında Macbeth hırslı eşinin de teşvikiyle Kral Duncan’ı öldürür ve tahta geçer. Eser, iktidar hırsını, aşkı ve vicdanı yani insanı tüm yönleriyle ele alıyor.

Macbeth: TARİH imdb: 7.5

Y: Justin Kurzel

O: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis

Yapım: ABD, İngiltere, Fransa

DİĞER?FİLMLER...

Freeheld

Y: Peter Sollett O: Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell T: Biyografi, Dram imdb: 6.2

Life

Y: Anton Corbijn O: Robert Pattinson, Dane DeHaan, Ben Kingsley T: Biyografi imdb: 6.3

Haberin Devamı

Dolanma

Y: Tunç Davut O: Muhammet Uzuner, Murat Kılıç, Defne Halman T: Dram