Gazete Vatan Logo

Gemide 300 kilo kokain!

İzmit Limanı’nda Malta’dan gelen Singapur bandıralı gemide rekor miktarda kokain ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun 59 milyon lira değerinde olduğu açıklandı

Gemide 300 kilo kokain!

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nden alınan istihbarat üzerine harekete geçen İzmit Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Malta’dan gelen Singapur bayraklı bir gemiyi takibe aldı. Geminin İzmit açıklarına gelmesinin ardından G MR 507 Hızır Reis isimli gümrük botuyla kontrollü olarak limana yanaşması sağlandı. Bunun üzerine, gemiye çıkan Gümrük Muhafaza Gemi Arama Timleri gemiyi köşe bucak aradı. Narkotik dedektör köpekler Porsuk, Zeyna ve Astor’un da kullanıldığı detaylı aramada suç unsuruna rastlanmadı. Gemide yürütülen operasyon, Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi’nden de canlı olarak takip edildi.

X-RAY’de tespit edildi

Detaylı aramadan sonra gemide bulunan 122 konteyner, tek tek X-Ray taramasından geçirildi. Konteynerlerden birinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine konteyner arama hangarına alındı. Konteynerin açılması sonucu, yasal yük olan muz kolilerinin yanında şüpheli 7 valiz görüldü. Valizlerin içerisinde 250 şeffaf paket bulundu. Paketlerdeki beyaz toz maddeden alınan numunenin analiz edilmesi sonucu maddenin kokain olduğu tespit edildi. Olayda ele geçirilen 293 kilo 524 gram kokainin piyasa değerininse yaklaşık 59 milyon TL olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı