Gazete Vatan Logo

Gemi karaya oturdu, trafik felç oldu!

SİNOP Limanı açıklarında fırtına nedeniyle karaya oturan Türk bayraklı ’Armarin 3’ adlı yük gemisini kurtarma çalışmaları sürüyor. Geminin kurtarılmasını yol kenarından izleyenler, trafiğin felç olmasına neden oldu.

İstanbul’dan Giresun’a vinç götüren ve Sinop Limanı’na demirleyen ’Armarin 3’ adlı yük gemisi 2 gün önce fırtına nedeniyle Kumkapı mevkiinde karaya oturdu. Kaptan Hayrettin Martı ve 8 mürettebatın bulunduğu geminin kurtarılma çalışmaları bugün de devam etti. 90 metre uzunluğundaki Türk bayraklı ’Armarin 3’ adlı gemisini kurtarma çalışmalarını ise vatandaşlar meraklı bakışlarla izledi. Çok sayıda vatandaş yol kenarından çalışmaları izlerken trafiğin de felç olmasına neden oldu. Karaya oturan gemiyi görebilmek için Gelincik Mahallesi Barbaros Caddesi’ne akın eden Sinoplular, onlarca aracın uzun kuyruklar oluşmasını sağladı. Ana yolun tıkanması üzerine bölgeye trafik ekipleri geldi. Ekipler, araç sahiplerini sık sık anonslarla uyarıp yol kenarına park ettikleri otomobillerini çekmelerini istedi.

Öte yandan bugün sabah saatlerinden itibaren karaya oturan geminin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sonuçsuz kaldı. Geminin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı