Gazete Vatan Logo

Gelin Müstakil olun!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, uluslararası firmalara bir davet mektubu yazdı

Türkiye büyüdükçe MÜSİAD’ın, MÜSİAD büyüdükçe de Türkiye’nin büyüdüğünü iddia eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, uluslararası firmalara bir davet mektubu yazarak “Derneğimizin misyonunu ve vizyonunu ileriye taşımak için sizin gibi değerli işadamlarını derneğimizin üyesi olarak görmek de ayrıca mutluluk vesilesi olacaktır” dedi. Uluslararası firmalar genellikle Türkiye’de yatırım yaptıktan sonra TÜSİAD’ın üyesi olmayı tercih ediyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 28 Nisan’da yaptığı genel kurulda yeni başkan ve yönetimini seçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda Nail Olpak derneğin yeni başkanı oldu. MÜSİAD’ın genel kurul için hazırladığı mektupta uluslararası firmaları hem genel kurula hem de derneğe üyelik için çağırdığı ortaya çıktı.

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin yöneticilerine gönderilen mektupta, “Sizleri de genel kurulumda aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Derneğimizin misyonunu ve vizyonunu ileriye taşımak için sizin gibi değerli işadamlarını derneğimizin üyesi olarak görmek de ayrıca mutluluk vesilesi olacaktır” vurgusu yapıldı.

İleriye taşıyalım

Mektupta uzun uzun MÜSİAD’ın misyonu ve ekonomiye katkısı da anlatıldı. MÜSİAD’ın Türkiye’nin büyük değişim ve kalkınma mücadelesinin baş kahramanlarından olduğunun vurgulandığı mektupta, Türkiye büyüdükçe MÜSİAD’ın, MÜSİAD büyüdükçe Türkiye’nin büyüdüğü ifade edildi. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Yüreği Türkiye sevdası için çarpan, idealleri ve hedefleri büyük, inançlı, idealist, kararlı ve cesur birkaç müteşebbisin bir araya gelerek kurdugu MÜSİAD, 20 yıldır durmadan yeni bir heyecanla çalışarak Türkiye’nin büyük değişim ve kalkınma mücadelesinin baş kahramanları arasında yer almıştır. 20 yıl önce başlayan bu onurlu mücadele Anadolu’daki girişimcilik ruhunu dirilterek Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma gücü oldu. Gerçekten derneğimizin kurulduğu 90’lı yıllar demir perdenin tarihe karıştığı, dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal yapısında köklü dönüşümlerin yaşandığı bir dönemdir. Bu konjonktöre ayak uydurmaya çalışan Türkiye ise yüksek kamu borç stoğu ve sürdürülemez cari açıklar nedeniyle adım adım krizin içine sürüklenmeye başlamıştı. İşte bu yüzden 1994 yılında hazırladığımız ekonomik raporun ‘İflas 1999’ ismini taşıması bir tesadüf değildir. Ekonominin kayıplar hanesine yazılan ve siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü 10 yılları geride bırakmak için MÜSİAD gibi sivil inisiyatilerin moral gücü ve öncülüğü gerekiyordu. Bu vesile ile Türkiye büyüdükçe MÜSİAD, MÜSİAD büyüdükçe Türkiye büyüyordu. Bugün MÜSİAD, Türkiye genelinde 30’a ulaşan şube sayısı 43 farklı ülkede yaklaşık 92 irtibat noktası, 4 bin 700 üyesi ile kurumsal kimliğini tamamlamış, iş dünyası kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek çalışmalar yapan örnek sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. 28 Nisan 2012 tarihinde MÜSİAD’ın olağan genel kurulu başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 4 bin üye işadamının katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir. Bu vesile ile sizleri de genel kurulumzda aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Derneğimizin misyonunu ve vizyonunu ileriye taşımak için sizin gibi değerli işadamlarını derneğimizin üyesi olarak görmek de ayrıca mutluluk vesilesi olacaktır.”

Yabancı uyruklu üyemiz var

Bu arada MÜSİAD yönetimi mektubu özel bir davet olarak nitelendirmiyor. Başkan Nail Olpak, başkanlığını tebrik eden heyetleri kabul ettiği için yoğun olduğundan “Bizim böyle bir uygulamamız yok” mesajını gönderirken, eski Başkan Ömer Cihad Vardan ise “Yabancı uyruklu üyelerimiz var. Talep olduğunda da gerekli araştırma yapılır ona göre cevap verilir” diye konuştu.

‘Milli gelirin 105 milyar dolarını üretiyoruz’

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, genel kuruldan sonra yaptığı toplantıda hedeflerini açıkladı. Bugün MÜSİAD üyelerinin Türkiye’nin ihracatının yüzde 15’ini gerçekleştirdiğini, milli gelirin 105 milyar dolarını ürettiğini ve ülke istihdamına 1.2 milyon kişilik bir katkı sağladığını anlatan Olpak, bu yıl odaklanacakları ilk hedeflerinin eğitim ve insan kaynağının gelişimi ve girişimciliğin geliştirilmesi konuları olacağını bildirdi. Olpak, odaklanacakları ikinci temel hedeflerinin ise Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji geliştirme ihtiyacı olacağını söyledi. Olpak yurt dışı yapılanmada ise gerekli görüldüğü takdirde Pekin, Washington, Cidde, Brüksel ve Addis Ababa gibi noktalarda ofisler açmayı planladıklarını belirtti.

Yabancıların gözdesi TÜSİAD

TÜRKİYE’DE büyük yabancı şirketlerin yöneticileri genellikle Türkiye’de çalışmaya başladıktan sonra TÜSİAD’a üye oluyor. TÜSİAD’ın yabancı üyeleri arasında Abraaj Investments’tan Merloni’ye, Merril Lynch’ten Microsoft’a, TNT’den Vodafone’e uzanan hemen her sektörden yönetici bulunuyor. TÜSİAD’da geçen yıl 22 bin lira olan yıllık üyelik aidatları bu yıl yüzde 9 artışla 24 bin liraya yükseltildi.



Haberin Devamı