Gazete Vatan Logo

Gelibolu Oyunları gündem kurbanı!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle yapılacak Gelibolu Oyunları, ‘öngörülemeyen gündem’ nedeniyle ertelendi. Erteleme gerekçesi 1915’in 100’üncü yılı....

Gelibolu Oyunları gündem kurbanı!

“100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor” sloganıyla 3 yıldır üzerinde çalışılan Gelibolu Oyunları, Ermeni Soykırımı Yasası’nın Avrupa Parlamentosu’ndan geçtiği gün iptal edildi. Çanakkale Savaşı’na katılan Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, Hindistan ve Türkiye’den üniversiteli sporcularının 9 branşta katılacağı Gelibolu Oyunları’nın son anda iptal edilmesi sporcularda büyük şok yarattı.

7 ülkeden sporcular

Organizasyonu düzenleyen MottoPS şirketi, iptal gerekçesi olarak öngörülemeyen gündem değişikliği ve iletişim, teknik ve finansal sıkıntıları gösterdi. Ayrıca oyunların vermeyi hedeflediği barış ve dostluk mesajının da verimli bir şekilde aktaramayacağı endişesinin oyunların iptaline neden olduğu belirtildi. Firmanın sahibi ve aynı zamanda Gelibolu Oyunları Eş Başkanı Faruk Boyacıoğlu VATAN’a yaptığı açıklamada, konunun Ermeni meselesiyle alakalı olmadığını belirtirken, “Uluslararası bağlantıda federasyonlarla yaptığımız görüşmelerde özellikle Almanya ve Hindistan’dan katılımın az olması nedeniyle etkinliğin hedeflenen barış ve dostluk havasını yansıtmayacağı öngörüldü. Bu nedenle Eylül ayında Dünya Barış Günü’nde yapılmasına karar verildi” dedi.

Haberin Devamı

Eylül’e kaldı

Cumhurbaşkanlığı sitesinden de organizasyon ekibinin açıklamasını yayınladı. Ancak açıklama metninde iptale gerekçe olarak gösterilen ‘öngörülemeyen gündem’ cümlesi çıkartıldı. Açıklamada; “Organizasyonumuz Eylül’de gerçekleşecektir” denildi.