Gazete Vatan Logo

Gelibolu'da yağmur sel getirdi, mahsur kalanlar oldu

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde aşırı yağmur yağışı yüzünden bazı evleri su bastı. Evlerinde mahsur kalan aileleri, jandarma ve AFAD ekipleri kurtardı.

Gelibolu'da yağmur sel getirdi, mahsur kalanlar oldu

Gelibolu İlçesi'ne bağlı Yeniköy Köyü Bahçelievler Mevkii'nde, aşırı yağmur nedeniyle yaşanan su baskınından birçok ev etkilendi. Dere yatağında kalan bazı evlerde yaşayan aileler, etrafı yağmur sularıyla dolunca mahsur kaldı. Jandarmayı arayan aileler, yardım talep etti. Jandarma ve AFAD ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Hafif şekilde yağışların sürdüğü kentte, mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE UMUTLU BEKLEYİŞ

Mahsur kalanlardan 75 yaşındaki Demire Çiçek, "Üç saat mahsur kaldık. Tarlalarımız sular altında kaldı" dedi. Tekerlekli sandalyeyle kurtarılarak, traktörle asfalt yola getirilen şeker ve kalp hastası Nimet Toksoy ise, "Ben 84 yaşındayım. İlk kez bir sel afeti yaşadım. Çok korktum. Şeker ve kalp hastasıyım. Pencereden baktıkça çok korktum. Daha fazla bakamayıp içeri girdim. Öleceğimi sandım. Çok büyük bir felaketti. Allah başka kimseye göstermesin" dedi.

Selde mahsur kalan Hasan Çiçek ve eşi Selma Çiçek ile zihinsel engelli, tekerlekli sandalyedeki oğlu Hüseyin Çiçek (32) de AFAD ekiplerince kurtarıldı. Korkulu anlar yaşayan aile, kurtarıldıktan sonra yakınlarına telefonla iyi olduklarının haberini verdi. Selma Çiçek, "Daha önce de başımıza gelmişti. Onun için bu kez çok korkmadık. Allah'tan muhtar, önceden tepeden aşağıya bir kanal açmıştı da o suyun yükselmesini engelledi. Yoksa durum kötüydü. Tarlalarımız sular altında kaldı. Cana geleceğini mala gelsin" dedi.

Haberin Devamı

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında komisyonlar oluşturulduğunu, hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. Tarımsal alanlardaki zararların ve hayvan teleflerinin tespiti için gerekli çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.