Gazete Vatan Logo

GelGit’i İzmir’den başlattı

Uber’in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni araç çağırma uygulaması olan ‘GelGit’i İzmir’de hayata geçirdi. Kim’in hedefi yerli uygulama GelGit’i Türkiye’ye yaymak

GelGit’i İzmir’den başlattı

1991 yılından beri Türkiye’de olan ve Uber’in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni ve yerli bir araç çağırma uygulaması olan ‘GelGit’ ile iddialı. 15 Haziran itibariyle İzmir Havalimanı-Çeşme ile Çeşme ve çevresinde belirli rotalarda hizmet veren GelGit, rakipleri gibi son model araçlarla ve ulaşım deneyimiyle farklılaşmak istiyor. App Store ve Google Play’de yayınlanan GelGit mobil uygulaması üzerinden anlık araç çağırmak ya da sonraki bir tarihe rezervasyon yapmak mümkün. Kim’in hedefi Türk mühendislerin eseri olan GelGit’i tüm Türkiye’ye yaymak. Gelgit uygulamasında Türkiye’nin en parlak ve yetenekli uzmanlarını bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten Austin Kim, rakiplerinden nasıl ayrışacaklarını şöyle anlattı:

“Sadece İstanbul’a baktığımızda sektörümüzün ulaşımdaki payı yüzde 2’den küçük. Diğer şehirlerde neredeyse hiç yok. Amacımız; doğru ve sürdürülebilir büyüme ile GelGit’i yaygınlaştırmak, sektör dışından gelen bir şirketin 3 yılda yakalayacağı büyümeyi 1 yıla çekmek ve yatırımcılarımızın sermayesini daha efektif kullanmak. Hedefimiz; teknolojimizi ve hizmetimizi tüm büyükşehirlere taşımak. Hayatı kolaylaştıracak hizmetler sunabildiğimiz sürece yurt içi ve yurt dışında büyümeyi amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

Yatırım fonları için çalıştı

AUSTIN Kim, yeni proje için Uber’den ayrıldığını belirtti. Kim, şöyle devam etti: “1991’den beri Türkiye’de yaşıyorum. Finans sektöründe çeşitli yabancı yatırım fonlarında çalıştım. Görevim Türkiye’de büyüme potansiyeli olan şirketleri araştırarak, yatırıma yönlendirmekti. TPG Capital’de çalıştığım sırada şirketin yatırım yaptığı Uber ilgimi çekti. 2014’te Türkiye pazarına girmek istediklerini öğrendiğimde fırsatı kaçırmadım ve Uber’le iletişime geçtim.”