Gazete Vatan Logo

Geleceğin çalışma sistemi Workinton

Teknolojinin gelişimi mobil ve serbest çalışan sayısını artırıyor. Bu da pek çok alanda ürün ve hizmetlerin bu tarz çalışanlara göre düzenlenmesine neden oluyor. Yeni trendlerden biri ise ofis-kafe’ler.

Geleceğin çalışma sistemi Workinton

Beş ortaklı olarak 2012 yılında ilk şubesini Maslak’ta açan Workinton, ofis ve kafenin birleşiminden ortaya çıkan ve teknolojinin gelişmesiyle mobil çalışanların buluşma noktası haline gelen bir sanal ofis çalışma sistemi. 3,5 yılda 12 şube açarak mobil çalışanlara ofis konforu ve ayrıcalıkları sunan ve 11 bin kkayıtlı üyesi bulunan Workinton her yıl 150 bin mobil çalışana ev sahipliği yapıyor. Workinton’un ortağı ve Genel Müdürü Gökhan Beydoğan, Workinton şubelerini gelen talep doğrultusunda yıl içinde 15’e çıkaracaklarını ve beş yıl içinde hedeflerinin 100 şube olduğunu söylüyor.

Ofis maliyeti aylık 449 TL

Beydoğan, “Biz insanların fikirleri için bir yuva oluşturuyoruz. Girişimci kişilerin ofis maliyetine girmeden burada ay boyunca 449 TL’ye sınırsız çalışabildiği. Diğer çalışanlarla etkileşime geçebildiği bir ortam yaratıyoruz. Bu geleceğin çalışma sistemi. Dünya artık bu yöne gidiyor” diyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’da da şubeleri bulunan Workinton’un 140 toplantı salonu her türlü etkinlik ve toplantı için tercih edilebiliyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Workinton’da sunulan hizmetler arasında bulunan sanal ofis hizmeti de çalışanlara büyük kolaylıklar sunuyor. Sanal ofis çalışan adına e-posta ve telefon adresinin karşılandığı, adres gösterebildiğiniz bir hizmet. Workinton ofislerinde çıkartılan istatistiklere göre 11 şubede günde 210 litre kahve, 200 litre de çay tüketiliyor. Aylık kahve tüketimi 5 bin, yıllık ise 60 bin litreyi buluyor. Workinton şubelerini kullananlara aylık 2 bin 400 simit, 9 bin 250 kurabiye ikram ediliyor.

Mobil çalışan sayısı artarak 10 milyon kişi olacak

Öğrencilik hayatından yola çıkarak böyle bir konsepti hayata geçirdiklerini anlatan Gökhan Beydoğan çalışırken etkileşim haline olmanın önemine dikkat çekerek Workinton’da çalışanların etkileşim halinde olmasından dolayı birçok işbirliğinin doğduğunu belirtiyor. Beydoğan, 22 milyon çalışanın yanısıra 8 milyon kişinin de mobil çalışma prensibini benimsediğine, mobil çalışan sayısının önümüzdeki yıl yüzde 30’un üzerine çıkacağına ve bu rakamın 10 milyona yakın kişi olacağına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

GÜNLÜK 40 TL’YE SINIRSIZ OFİS HİZMETİ

Hiçbir üyelik gerektirmeden çalışma imkanı sunan Workinton’da saatlik çalışma ücreti 12 TL olarak belirlenirken çalışanlar günlük, kontörlü veya aylık sınırsız kullanım gibi paketlerden birini de seçebiliyor. Paketler tüm şubelerde geçerli olmak üzere günlük 40 TL. Aylık sınırsız kullanım ise 449 TL olarak fiyatlandırılıyor. Beydoğan, “Saatlik hizmet bedeli 12 TL. Ama geçen gün bir kampanya yaptık 21 günlük bir üyeliği 250 TL olarak belirledik. 21 gün boyunca kesintisiz çalışan birinin saati nerdeyse 1-2 liraya geliyor. Ortalamaya vurursak aylık 350 liraya Levent 199 gibi bir binada ofis adresini gösterebileceğiniz paketlerimiz var” diyor. Workinton’da çalışmanın tek şartı bir laptopa sahip olmak. Laptopunuz olduğu sürece istediğiniz şubede gün boyu çalışabiliyorsunuz. Çalışma ofislerine sadece çocuklu aileler kabul edilmiyor. Workinton şubeleri İzmir ve Ankara dışında İstanbul’da, Maslak, Levent 199, Esentepe Astoria, Maçka, Şişhane, Galata, Kavacık, Ümraniye Buyaka ve Kozyatağı And gibi İstanbul’un en merkezi yerlerinde yer alıyor.

Haberin Devamı