Gazete Vatan Logo

Geleceği parlak ilçeler açıklandı

Showrealty Turkuaz ekibi, 2015-2016 senesinde en çok yükselen semtlerin Çekmeköy, Ümraniye ve Sancaktepe olduğunu belirtti.

Geleceği parlak ilçeler açıklandı

Showrealty Turkuaz sorumlusu Özer Erdir, nüfus yoğunluğu açısından İstanbul'un üçüncü büyük ilçesi olan Ümraniye; Üsküdar'dan ayrılarak ilçe statüsünü kazandığı 1963 yılı sonrasında gelişmeye başladığını belirtti.

Modern bir yapılaşma

Özellikle 1999 Marmara depremi sonrasında ilçeye bağlı bir belde konumunda olan Çekmeköy ‘de yapılan zemin etütlerinde, bölgenin deprem yönünden sağlıklı yapılanmaya elverişli olduğunun anlaşılması üzerine bu güne kadar geçen süreç içerisinde hızlı bir şekilde modern yapılaşmaya sahne olduğunu vurguladı.

Bünyesinden ayrılan Çekmeköy ‘ün ve komşusu durumunda kalacak olan Sancaktepe ‘nin sırası ile 2008 ve 2009 yıllarında ilçe yapılması, bu üç ilçeden oluşan bölgenin hızlı bir gelişim kaydetmesine olanak sağladı. Bu gün itibariyle geldiğimiz noktada birçok elit konut projesinin yükseldiği bu komşu ilçeler grubu, halen yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra tamamlanması beklenen birçok devasa projeyi de beklemekte. Çekmeköy metrosu, 3. Boğaz Köprüsü ve bağlantı yolları, Karadeniz otoyolu ve Ümraniye-Hasdal tüp geçit projeleri bunlardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Yapılmakta olan ve şu anda sadece planlama aşamasında olan projelerin hayata geçmesi ile birlikte; Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye ilçelerinde bulunan gayrimenkullerde rayiç bedel ortalamalarının İstanbul ortalamalarının çok üzerinde seyredeceği her kesimin hemfikir olduğu bir konu.