Gazete Vatan Logo

Gel vatandaş gel!

Gayrimenkul fuarı MIPIM, Fransa’nın Cannes kentinde yatırımcıları buluşturdu. Bu yıl ilk kez ‘vatandaşlık hakkı’ ile yabancı yatırımcının karşısına çıkan Türkiye, fuarda yoğun ilgi görüyor. Bugün, 100 büyük yatırımcı iş fırsatları için Türk firmalarıyla bir araya gelecek

Gel vatandaş gel!

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM başladı. Türkiye bu yıl fuarda 600 kişinin katılımıyla temsil edilirken, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) katkılarıyla kurulan 685 metrekarelik İstanbul çadırında ziyaretçilere Türkiye’de yatırım yapmanın avantajları anlatılıyor. Ayrıca ‘Yaşayan İstanbul Maketi’ ile mega projeler tanıtılıyor.

Türkiye bu yıl fuarda gayrimenkul sektörüne verilen teşvikler sayesinde yatırımcıların gözünde bir adım öne çıkıyor. Özellikle en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul alana Türk vatandaşlığının verilecek olması yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisini katladı. MIPIM’e Türkiye’yi temsilen katılan sektör temsilcileri de vatandaşlık fırsatına vurgu yapıyor. Bugün fuarın 100 büyük yatırımcısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla İstanbul çadırında Türk yatırımcılarla bir araya gelecek.

Desteğe devam

Dün başlayan MIPIM fuarında İTO’nun ‘İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir’ temasıyla kurduğu İstanbul çadırının açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar kesti. Gayrimenkul sektörünün Türkiye’deki en önemli sektörlerin başında geldiğini söyleyen Bakan Özhaseki, “İnşaat sektörü gelecekte de Türkiye’de belirleyici sektör olacak. İnşaat sekörünü desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da 685 metrekare büyüklüğündeki İstanbul çadırının her noktasını uluslararası yatırımcılar ile Türk girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını söyledi.

Tapu harcı müjdesi

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, fuarda tapu harçlarının indirileceğinin sinyallerini verdi. Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde Maliye Bakanımızın bu konuda müjdeleri olacak" dedi.

- TOKİ Başkanı Ergün Turan da gayrimenkul sertifikalarının Körfez ülkeleri için önemli alternatif olacağını belirtti.

- Fuarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Odası arasında ‘mekansal strateji’ işbirliği de imzalandı.