Gazete Vatan Logo

Gel, gör ve özür dile!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kendisini Bir Amerikalının arayıp ‘Türkiye Gülen’i bizden usulüne uygun istemedi’ dediğini iddia eden CHP’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye böyle seslendi

Gel, gör ve özür dile!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bir televizyon programında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ABD’den usulüne uygun istenmediği yönündeki iddiasıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye, teröristbaşı Gülen’i ABD’den usulüne uygun talep etmiştir. Talebinde, herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Her şey usule ve anlaşmaya uygundur” ifadelerini kullanmıştı. İnce, Bozdağ’ın açıklaması üzerine dün Tekirdağ’daki mitingde “Madem ki usulüne uygun olarak iadesini istediniz, ben bu ülkenin milletvekiliyim, bana bunun belgesini göster. Bugün Amerikalılar tekrar beni aradılar dediler ki; ‘120 koli gönderdiler bize, çoğunluğu gazete kupürüydü’ Hatta diyorlar ‘İngilizce tercümesi bile yapılmamış, baştan savma’. Yani iade edilmesini istemiyorlar. Niye istemiyorlar? Ortaklık var. Yani ey aziz milletim istiyormuş gibi yapıyorlar. Madem istedin ben şimdi bunun belgesini istiyorum” diye konuşmuştu.

‘Susar sandım ama...’

İnce’nin bu sözlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden cevap verdi. Açıklamasında, “Yalancılığı deşifre edilince Sayın İnce, susar ve ‘yanlış yaptım der’ zannettim” diyen Bozdağ, şunları kaydetti: Ama Sayın İnce, daha ileri gitti; doğru söylediğini, evrakın tercümesinin yapılmadığını ve belge görmek istediğini, söylemiş. Devletler arası adli yardım talebi, ülkeler arasındaki anlaşmanın öngördüğü usule göre yapılır. Adli yardım isteyen ülke, anlaşmadaki usule uygun iade evrakını hazırlar, o ülkenin diline çevirir ve gönderir. Bu evrakın bir sureti de dosyasına konur. İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığındadır.

Haberin Devamı

‘Sizi davet ediyorum’

Sayın İnce, sizi, hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla birlikte Adalet Bakanlığına bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarım, evrakı görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz. Sayın İnce, yalanla ve iftirayla siyasi başarı olmaz. Bu gerçeğe rağmen Sayın İnce siz, devletin verdiği bilgiye itibar etmediniz, belgesini istediniz. Peki Sayın İnce siz ABD’den arayandan belge istediniz mi? Belge verdiyse neden açıklamıyorsunuz? Belge görmeden Türkiye’ye inanmıyorsunuz da ABD’den arayana neden inanıyorsunuz?

Haberin Devamı

Manifestosunu açıkladı
Muharrem İnce, Samsun’da seçim manifestosunu açıkladı. İnce’nin manifestosunda hukuktan kamu yönetimine, ekonomiden politikaya, sağlıktan çevreye bir çok vaat bulunuyor. İşte İnce’nin manifestosundan çarpıcı satırlar:
5 ana sütun
Memleketin yaralarını sarmak ve milletimizin dertlerine derman olmak hedefiyle, Cumhuriyetimizin örselenen değerlerini yeniden tesis etmeyi amaçlayan onarım politikalarımız, esas olarak, beş ana sütuna dayalı olacaktır. Cumhuriyet değerleri ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği ilkesi üzerinde yükselecek olan bu sütunlar: Hukukun Üstünlüğü ilkesine dayalı, “Hukuk” Sütunu, temel hak ve özgürlükler, toplumsal barış, çoğulculuk, katılımcılık ve özgür basın anlayışına dayalı, “demokrasi” sütunu, üretime ve adil paylaşım anlayışına dayalı, “ekonomi” sütunu, barış ve güvenlik odaklı politikalara dayalı, “dış politika” sütunu, ülkemizi muasır medeniyetin üzerine çıkarma hedefine dayalı ‘’ eğitim’’ sütunudur. Bu sütunlar üstünde yükselen onarım projemizin çatısını “kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim” oluşturacaktır.
15 günde 13 il mitingi
Seçim kampanyasını 4 Mayıs’ta Birinci Meclis önünden başlatan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 15 günde 13 il mitingi gerçekleştirdi. Dün Samsun’da olan İnce’nin 24 Haziran’a kadar 50 ilde miting yapması planlanıyor.

Haberin Devamı