Gazete Vatan Logo

Geert'e tepki: Kabul edilemez!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in İslam ve göçmen karşıtı sözlerinden derin endişe duyulduğunu ve kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Geert'e tepki: Kabul edilemez!

İİT tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, bu tarz açıklamaların sorumsuzluktan öte, terör ve şiddet yanlısı radikal oluşumları körüklediği, toplumlar arasındaki dini, kültürel ve geleneksel ilişkilerin güçlenmesine engel olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Müslüman topluma karşı, korku ve nefret yayarak, hoşgörüsüzlüğe ve yabancı düşmanlığına teşvik çağrısı tüm göçmenlere karşı şiddet eylemine yol açtı." ifadeleri kullanıldı.

İslam'ın barış ve hoşgörü dini olduğu, terör ve ırkçılık ile yan yana gelmesinin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, Hollanda hükümetinin farklı dini inançlar, halklar, kültürler ve etnik gruplar arasında barış, uyum ve hoşgörüyü güçlendirmek için, güçlü karar alması gerektiği uyarısında bulundu.

İİT, bütün gruplara ve siyasi liderlere huzur, barış, karşılıklı anlayış ve diyalog içinde işbirliği yapmaları konusunda çağrı yaptı.

Çarşamba günü sandığa gidecek olan Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders, Rotterdam'da hafta sonu Türkiye ile yaşanan diplomatik skandala neden olan uygulamalara yönelik attığı tahrik edici mesajlarla ırkçı zihniyetin Hollanda üzerinde etkileyici olduğunu göstermişti.

Haberin Devamı

Wilders, sosyal medya hesabında, "PVV'nin aşırı baskısı sayesinde, seçimlerden birkaç gün önce hükümetimiz Türk bakanın inmesine izin vermedi. Erdoğan'la aynı düşüncedeki Türklere, 'Türkiye'ye gidin ve asla geri gelmeyin' diyorum." mesajını paylaşmıştı.