Gazete Vatan Logo

Geely bayileri ‘Volvo satın alma’ haberlerini küpür yapıp duvara astı

İSVEÇLİ Volvo’yu satın alan Çinli Geely, imajını yükseltti. Geely’nin Türkiye’deki bayileri, satın alma haberlerini müşteri çekmek için kullanıyor



Volvo, Çinli Geely’ye uğurlu geldi. İsveçli üreticiyi 1.8 milyar dolara satın alan Geely, hedef çıtasını yükseltti. Geely’nin Türkiye distribütörü Anadolu Grubu’nun Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser, bu evlilik sonrasında Geely bayisi olmak isteyenlerin sayısıın arttığını söyledi. Bu satın almanın Geely’ye önemli bir itibar kazandırdığını belirten Eser, “Biz bu markanın geleceği için işbirliği yapmıştık. İlk yıllarda satışta hızlı bir sonuç beklemiyorduk. Ama şimdi çıta yukarı çıkacak. Mevcut 26 bayimiz var, şimdi yeni yeni talepler geliyor. Geely bayileri gazetelerdeki Volvo satın alma haberlerini küpür yapıp duvara asmışlar, özellikle onlar açısından Volvo’nun satın alınması etkileyici oldu” dedi.

Anadolu Grubu’nun Türkiye’de Volvo distribütörlüğünü almasının mümkün olup olmayacağıyla ilgili olarak ise Kamil Eser, şunları kaydetti: “Birşey söylemek için çok erken. Ama asla bayilik almayız, buna emin olabilirsiniz. Distribütörlük konusu muhtemelen böyle devam eder, ama Çinliler böyle bir teklifle gelirse hayır diyemeyeceğimiz bir iş olur. Onu da söylemek gerekiyor.”

Haberin Devamı