Gazete Vatan Logo

Gecesi de gündüzü de adamı çıldırtıyor

Nereden nereye gidildiğinin bir önemi yok. Çünkü bu trafiğe herkes, her yerde takılıyor. İşten çıkıp eve ulaşmak isteyenler en az 2 saat bu sıkışıklıkla boğuşup ertesi sabah 'sinirleri bozuk halde' işbaşı yapıyor. Arabayla trafiğe çıkan ara sokağa kaçsa elektrik, gaz çalışmaları izin vermiyor; otoparktan çıkması bile bazen 45 dakika sürüyor

Önceleri sadece iş çıkışı saatlerinde, pazartesi ve cuma günlerinde geçit vermeyen İstanbul trafiği bugünlerde tam bir arapsaçı! İstanbul'da yaşayan vatandaşın "Şu trafik açılsın da öyle gideyim" umudu da suya düştü. Çünkü bu işkence bitmek bilmiyor, geceyarılarına kadar sürüyor. Trafik işkencesi okulların açılmasıyla birlikte kendini göstermişti. Büyükşehir Belediyesi bir türlü bitmeyen yol yapımları, kavşak çalışmaları için İstanbullular'dan sabretmelerini istemişti. Ancak trafik öyle bir hale geldi ki, sabır taşını çatlatacak kadar büyüdü. Buna yağmurlu ve karlı kış koşulları da eklenince objektiflerimize işte bu manzaralar takıldı...

Eğlence çıkışı 45 dakika
Beyoğlu, Nişantaşı gibi eğlence yerlerine gidenler saatlerce bu bölgelerden çıkamıyor. Arabayı park yerinden çıkarmak bile 45 dakika sürüyor. E-5, TEM gibi arterlerde de büyük yoğunluk yaşanıyor. Köprülerdeki geceyarısı trafiği ise sadece cumaları değil hafta içi de görülüyor.

Eve dönüş en az 2 saat
İş çıkışı eve dönüşler saatler sürüyor. Trafik açıkken 10 dakikada gidilebilecek bir mesafe, arapsaçı haldeyken 1 saate çıkıyor. Yani nereden nereye gidileceği bile önemini kaybediyor. Çünkü bu trafiğe herkes, her yerde takılıyor! Köprü aşanlar ise en az 2 saatlerini yolda geçiriyor.

Kadıköy yakasının önemli arterlerinden Bağdat Caddesi'ndeki altyapı çalışmaları 2 yıldır sürüyor. 4 şerit, 2 şerite düşünce haliyle Kartal Pendik'ten gelen trafiği taşıyamıyor. Sürücüler ara yollara kaçarak D100 otoyoluna çıkmak istiyor. Ancak ona da İGDAŞ ve TEDAŞ ekiplerinin çalışmaları izin vermiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl içinde yeniden düzenlenen Altunizade Kavşağı ise kargaşayı çözmüyor, körüklüyor. Kavşak yapılmadan önce eski Kısıklı Caddesi'ne açılan ek şeriti kullanan araçlar da şimdi Kadıköy'e gitmek için bu kavşağa giriyor, ama çıkamıyor...

İşkence iş çıkışı falan dinlemiyor
Haliç Köprüsü'ndeki işkence, yalnızca iş çıkışı filan dinlemiyor; günün her saatinde sürüyor. Mecidiyeköy'den Bakırköy, Florya, Avcılar yönüne gitmek isteyenlerin Haliç'e takılmasının nedeni ise yazık ki Merter civarında aylardır bitmek bilmeyen üstgeçit yapımı...

Bu rampada en az 15 dakika geçiyor
Göztepe Vecdi Turan Rampası. Birinci köprüden geçerek Maltepe Kartal yönündeki evlerine gitmek isteyenler burada trafiğe takılıyor. E-6 otoyolundan gelenler de buraya bağlanıyor. Bu rampada bu saatlerde araçların 15 dakika beklediği oluyor.

Kamyonlar kilitliyor
İstanbul içinde akşam 21'den önce kamyon geçiş trafiği yasak. Tek geçiş de ikinci köprüden. Ancak İstanbul trafiği saat 21'e kadar bitmediği ve üstüne üstlük kuyruklar uzadığı için 21.00 trafik için en kabuslu saat oluyor. İşkence geceyarısına kadar sürüyor. Karaköy ve Unkapanı yönünden gelerek sahil yoluna ve Sultanahmet yönüne devam etmek isteyen sürücüler ise Sirkeci kavşağının kilitlenmesine neden oluyor.

Vatandaşa 'illallah' dedirtti
Sinirlerimiz bozuldu
* (Figen Kara, Reklamcı): Kartal'dan Beşiktaş'a gitmek için yola çıktım, Maltepe'deyim. 2 saattir yoldayım. Trafik stresinden iş yapamaz duruma geldik. Normalde 20 dakikada gideceğim yol bu. Başka şeylerle gündem yaratanlar yolları görsünler de bu insanların çilesine bir çare bulmaya çalışsınlar.

Artık bu iş ölüm
* Suat Boyacı (Taksici): Eskiden belli saatlerde trafik olurdu şimdi günün her saatinde trafik yoğun. En büyük sorun otoparkların olmaması ve bununla birlikte yol kenarına park edilen araçlar. Genelde ara sokakları kullanıyoruz. Mesela Alemdağ caddesi yoğun olunca, Atakent'e oradan da Sütçü caddesine giriyorum .

Trafik enerjimi bitiriyor
* (Onur Gündoğan, Satış Danışmanı): İçerenköy'deki Carrefour'dan Kadıköy'deki Tepe Natilus'a gitmek için yola çıktım, hâlâ E-5 Kozyatağı ayrımındayım. İşim gereği sürekli trafikteyim. Ama ne var ki işten çok trafikte saatlerimizi geçirirken yoruluyoruz. Bütün enerjimiz trafikte yok olup gidiyor. Asabi biri olup çıkıyoruz.

Haberin Devamı