Gazete Vatan Logo

Gecekonduda sıcak aşureyi kaşıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk ziyaretini bir gecekonduya yaptı. Kılıçdaroğlu’na, önceki gün, kurultay devam ederken, kurmaylarından, “Eğer yarın (pazar) çok yorgun olmazsanız, bir ailenin evine Muharrem ayı nedeniyle aşure yemeğe gidelim” önerisi geldi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarının bu önerisine, “Tabii, olur. Yorgunluk önemli değil” diyerek olumlu yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, dün, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve danışmanı Ali Kılıç’la beraber, Nato Yolu Eğe Mahallesi’nde tek göz gecekonduda yaşayan Mehmet Karagöz’ün evine konuk oldu. Kılıçdaroğlu’na eşi Sevim Hanım da eşlik etti. Evin reisi Mehmet Karagöz, CHP heyeti gelmeden önce çok yakın bir akrabasının sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle konuklarını karşılayamadı. Karagöz’ün annesi ve eşi Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri karşılayarak, misafir etti. Kılıçdaroğlu’na Muharrem ayı nedeniyle pişirilen “sıcak aşure” ikram edildi. İkramı hazırlamak üzere mutfaga giren evin gelini Esengül Karagöz, heyecandan ve telaştan, elini kesti. Karagöz’ün yardımına Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ali Kılıç yetişti. Kılıç, aşureleri teker teker tabakları koyarak, Kılıçdaroğlu ve eşine ikram etti.

Neden Ege mahallesi?

Ege Mahallesi çok kereler, gecekonduların yıkımı ile gündeme gelen bir mahalle. Kurultay konuşmasında, Kürt sorunundan, işsizliğe ve yoksulluğa uzanan geniş bir yelpazede mesajler veren Kılıçdaroğlu, Karagöz ailesinin yaşadığı gecekonduya gitmesiyle hem yoksul vatandaşların sorunlarına, hem de Ege Mahallesi’nin sorunlarına dikkat çekmek istedi.

HEYECANDAN ELİNİ KESTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, Muharrem ayı olması nedeniyle pişirilen aşure ikram edildi. Evin gelini Esengül Karagöz, heyecandan elini kesince, yardıma Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ali Kılıç yetişti. İkramı Kılıç yaptı.

Haberin Devamı