Gazete Vatan Logo

Gece cehenneme döndü! 3 İlde 11 araç kundaklandı

Gece cehenneme döndü! 3 İlde 11 araç kundaklandı

İstanbul, Ankara ve Adana'da gece saatlerinden kimliği belirsiz şahıslar tarafından 11 otomobil ateşe verildi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 6, Ankara'nın Çankaya ilçesinde 2 ve Adana'nın Ceyhan ilçesinde 3 olmak üzere 11 araç kundaklandı.

MAHALLELİ YANGINI SÖNDÜREMEDİ

Beyoğlu'nda, Fetihtepe Mahallesi Çınar Sokak'ta kundaklama olayı meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, gece saat 04: 30 sıralarında park halinde bulunan 6 aracı ateşe verdi. Uykularından uyanan ve araçlarının yandığını gören mahalle sakinleri kendi çabaları ile yanan araçları söndüremeyince itfaiye ekiplerine haber verdi.

ARAÇLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan araçları söndürerek soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası araçlar kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri sokak içersinde ve araçlarda detaylı inceleme yaptı.

BÖLGEYE AKREP GÖNDERİLDİ

Olay sonrası polis, araçları yakan kişi ya da kişileri yakalamak için bölgeye akrep diye tabir edilen zırhlı araçla gelerek geniş çaplı çalışma başlattı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA 3 ŞÜPHELİ KUNDAKLADI

Ankara'nın Çankaya ilçesi Ziya Oralay Caddesi üzerindeki bir apartmanın otoparkında da kundaklama gerçekleşti. Otoparkta park halinde olan 06 ZFG 53 plakalı araç ile plakası öğrenilemeyen bir başka araç, kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişi tarafından kundaklandı.

1 ARAÇTA MADDİ HASAR OLUŞTU

Araçların yandığını gören mahalle sakinleri hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçlara müdahale etti. Plakası öğrenilemeyen araç kullanılamaz hale gelirken diğer araçta maddi hasar oluştu.

AYNI BÖLGEDE KUNDAKLAMA

Bu arada, geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi de aynı bölgede yine kimliği belirsiz kişiler tarafından araçların kundaklandığı öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GAZYAĞI DÖKEREK ATEŞE VERDİLER

Üçüncü kundaklama ise Ceyhan ilçesine bağlı Kaltakiye mahallesi Sabitoğlu caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Anadolu'ya ait 51 KG 779, Barbaros Sancak'a ait 34 BJ 0926 ve Ferit Köksal'a ait 01 BOD 41 plakalı araçlara gazyağı dökerek ateşe veren kişi yada kişiler araçları kundakladıktan sonra kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları söndürdü.

Haberin Devamı

POLİS MAHALLEYİ ABLUKAYA ALDI

Durumu fark eden mahalle sakinlerinin polis ve itfaiyeye haber vermeleri üzerine mahalleye çok sayıda ekip sevk edildi. Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mahalle çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak şüpheyiyerin yakalanması için çalışma başlattı. 3 otomobildeki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri araçların çevresinde ve sokak üzerinde yaptığı incelemede, araçların gazyağı dökülmek suretiyle bir sopa yardımıyla ateşe verildiğini tespit etti.

HUZURUMUZU BOZMAK İSTİYORLAR

Geçimini özel bir şirkette çalışarak sağlayan ve otomobili kundaklanan 3 çocuk babası Ferit Köksal, yaklaşık 24 bin lira değerindeki aracının kundaklanmasına öfkelenerek, bunu yapanların huzur ortamını bozmaya çalıştıklarını söyledi. Köksal, "Vatandaşlar araçlar yanıyor diye seslendi, aşağıya koştuğumda aracımın yandığını gördüm. Aracımın üzerine su dökerek battaniye ile ateşi söndürmeye çalıştık. O sırada benim aracımın camı patladı, kaput ve tavanı ile çamurlukları yandı, motor ise büyük hasar aldı. Bir gözdağı vermek istediler oda bize denk geldi. Bugün benimki yandı, yarın bir gün başkasının aracını yakacaklar. Bu bazı insanların canice vahşetleridir, birlik ve beraberliğimizi bozmak için yapılmış ahlak dışı işlemdir. Huzurumuzu bozmaya çalışmalarını anlamsız buluyorum." dedi.

Haberin Devamı

Polis araçları yakan veya yakanları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.