Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işleminizi online işlemler sayesinde tek bir yerden yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak suçlu olup olmadığınızı kanıtlayabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

Birçok kurum ve kuruluş iş başvurusu yapıp başvurunuz kabul olduktan sonra sizlerden sabıka kaydı istemektedir. Sabıka kaydında ise sizin geçmişte herhangi bir ceza alıp almadığınız bilgisi yer alır. Bu bilgiler ise size bir çok yerde lazım olmaktadır. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve online olarak sabıka kaydı almak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere burada bu işlemin nasıl yapılacağını anlatacağız. Ayrıca sabıka kaydı ehliyet kursuna başvurduğunuz zamanda sizden istenmektedir. Size de her nedenle olursa olsun sabıka kaydı lazım olmuş olabilir. Sizde bu durumda iseniz ve zaman kaybı yaşamdan sabıka kaydı almak istiyorsanız online olarak sabıka kaydı alma uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online sabıka kaydı alma işlemini ise E-Devlet sistemi üzerinden yerine getirebilirsiniz. E-Devlet sistemi ise bir devlet kapısı uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte artık sizde birçok devlet kapısı işlemlerini hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. E-Devlet uygulaması teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık birçok kurum ve kuruluş bizlere online olarkak hizmet sunma imkanı vermektedir. Online olarak yapabileceğiniz uygulamarın yer aldığı sistemlerden birisi olan E-Devlet uygulaması artık birçok kurumun işleminin zaman kaybı yapmadan bizlere sunmaktadır. Bu uygulamalardan birisi de sabıka kaydı sorgulama uygulamasıdır. Bu uygulama ile artık sizde hızlı bir şekilde sabık kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabıka kaydı sorgulama için ;

İlk olarak yapmanız gereken www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada yapmanız gereken sol üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız. Bu alana tıkladıktan sonra ise bir sonraki adıma geçiniz.

Bu adımda is açılacak olan sayfada en üst kısımda yer alan “ Adalet Bakanlığı “ başlığını göreceksiniz. Bu başlık altında yer alan sabıka kaydı sorgulama başlığını bulup bu başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu başlığa tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada “ kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basınız.

Bu butona bastıktan sonra ise bir sonraki adımda yapmanız gereken açılacak olan sayfada ilgili alanlara sizden istenilen bilgileri giriniz.

Bu bölümde sizden istenilen bilgiler ise E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranızdır. Bu bilgileri ilgili alanlara girip tamamladıktan sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işleminizi yerine getirebilirsiniz.

Ancak sistem üzerinden sorgulama yapmak ve işlem yapmak için size E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. sizde şifre sahibi olmak istiyorsanız size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilirsiniz. Bu bölümde sizden çalışmakta olan memur TC kimlik numaranızı ve 2 TL işlem ücreti isteyecektir. Bu ücreti verdikten sonra ise size kapalı bir zarf içinde E-Devlet şifresi verilecektir. Bu şifre tek kullanımlık bir şifredir sisteme ilk giriş yaptıktan sonra sistem sizden yeni bir şifre belirlemenizi isteyecektir. Sizde artık belirlediğiniz olan şifre ile işleminizi kolay bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı