Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

Vatandaş, internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece zorlu bir şekilde alabildikleri sabıka kaydı belgesini internet üzerinde yer alan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşın son derece zorlu ve uzun süreli işlemler ile uğraşmak zorunda kalmadan sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine imkan veriyor. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte dijital hizmetlerin vatandaşa daha geniş alanlarda sunulmaya başlanması sayesinde artık günümüzde vatandaşın pek çok işlemini sadece dakikalar içerisinde internet üzerinden gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşın pek çok işleminde gerekli olan bir belge olması nedeni ile fazlasıyla ihtiyaç duyduğu sabıka kaydı belgesi için Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan ilgili kurumlarına sadece bir gün içerisinde on binlerce sabıka kaydı sorgulama başvurusunda bulunuyor. Bu durumda Adalet Bakanlığı’nın kurum içi işleyişinde büyük bir ağırlaşmaya ve yoğunlaşmaya yol açarak vatandaşın başta sabıka kaydı belgesi olmak üzere tüm adli işlemlerinde zorluklarla karşılaşmasına ve işlemlerini daha uzun süreler içerisinde yapabilmesine yol açıyordu. Bu duruma karşı Adalet Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde vatandaş, sabıka kaydı belgesini alabiliyor. Bu durum vatandaşa önemli kolaylıklar sağladığı gibi Adalet Bakanlığı’nın kurum içi işleyişinde de önemli derecede hafifleme sağlayarak, iş yükünü ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla diğer adli işlemlerinde de vatandaşa son derece önemli bir hız ve kolaylık sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açtığı GBT sorgulama hizmetinden sadece e-Devlet sistemi aracılığı ile yararlanılabiliyor. Bu sebeple güvenli işlem seçeneğinin bulunduğu e-Devlet sisteminin turkiye.gov.tr adresinde bulunan sisteme giriş penceresinden yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet giriş işlemlerinde vatandaşa ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklinde 4 farklı yüksek güvelikli giriş seçeneği sunuluyor. Vatandaş bu giriş seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kategorisindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ penceresinden sabıka kaydı sorgulama işlemini kurum türü, kurum adı ve belgenin neden verileceği bilgilerini girerek, kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de vatandaşın kurumsal veya kamusal alanda gerçekleştirmekte olduğu çok sayıdaki işleminde gerekli bir evrak olması sebebi ile yaşanan sorunlara yönelik olarak dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde gerçekleştirilen bu sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile alınan sabıka kaydı belgesinin yasal bir geçerliliği bulunuyor. Böylelikle vatandaş hem kurumsal firmalara olan iş başvurularında hem de kamu kurumlarındaki işlemlerinde kullanabilecekleri sabıka kaydı belgesini sanal olarak da alabilme imkanına sahip ola

Haberin Devamı