Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi internetten nasıl alınır?

İnternet üzerinden GBT sabıka kaydı sorgulamaları kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Online olarak GBT sorgulamanın nasıl yapıldığını ve GBT sorgulama hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi internetten nasıl alınır?

Dijital hizmetleri ile artık vatandaşa çok daha kolay işlem yapabilme fırsatı sunan Adalet Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan her bir hizmeti ile artık vatandaş adli işlemlerinde hem işlem kolaylığına hem de zaman tasarrufuna ulaşabiliyor. Sadece birkaç dakika içerisinde online sabıka kaydı sorgulama gibi son derece önemli adli işlemleri dahi yapabilme fırsatının dijital platform üzerinde vatandaşa sunuluyor olması, vatandaşın Adalet Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan online hizmetlerini daha fazla tercih etmesine yol açıyor. Vatandaşın Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan kurumlarında sabıka kaydı belgesi alabilmek için yoğun kalabalıkta uzun saatler alabilen sıra bekleme çilesi ve yoğun evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalıyor. Bu durumda vatandaşın modern yüzyılda son derece değerli olan zaman açısından önemli zorluklarla karşı karşıya kalmasına yol açabiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Haberin Devamı

YARGITAY DOSYA SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Dijital platform üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın online sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşın sadece dakikalar içerisinde sabıka kaydı belgesini internet kolaylığında alabilmesine olanak vermesi sayesinde artık sabıka kaydı belgesi alımı uzun süren ve zorlu bir işlem olmaktan çıkıyor. Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına sadece bir gün içerisinde yapılan sabıka kaydı belgesi alım başvurularının on binlerin üzerine çıkması diğer adli işlemlerin de oluşan iş yükü ve yoğunluk dolayısıyla da gecikmeye uğramasına ve zorlu hale gelmesine yol açıyor. Adli işlemlerde yaşanan bu tıkanıklığın önüne geçilebilmesi amacı ile Adalet Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde onlinesabıka kaydı sorgulama hizmetine başlandı.

İnternet üzerinde yer alan tüm kamu kurumu online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan e-Devlet sisteminde bulunan Adalet Bakanlığı’nın GBT sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Bu kapsamda da vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine bağlanarak, sisteme giriş ekranından yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi giriş işlemleri için vatandaşlara ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklinde 4 farklı yüksek güvenlikli giriş seçeneği sunuluyor. Bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, sabıka kaydı sorgulama işlemini e-hizmetler kategori sayfasındaki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemi için vatandaşlar, sayfa içerisinde bulunan uyarıları dikkatlice okuyarak ve onayladıktan sonra ‘kurum türü’, ‘belgenin verileceği kurum adı’ ve ‘belgenin neden verileceği’ bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Bu bilgileri dolduran vatandaşlar sanal platformda kolayca sabıka kaydı belgesi alabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan sabıka kaydı sorgulama işleminin ayrıca günün her saatinde internetin bulunduğu her yerden yapılabilmesi de vatandaşın son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı