Gazete Vatan Logo

GBT , sabıka kaydı belgesi ve yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT , sabıka kaydı belgesi ve yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinde bulunan dijital kamu hizmetleri sayesinde sadece dakikalar içerisinde kamu sorgulamalarını ve işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle Adalet Bakanlığı’ndan alınan sabıka kaydı belgesinde de yeni başlayan e-Devlet hizmeti online sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşa önemli zaman tasarrufları ve işlem kolaylıkları sağlıyor. Türkiye’de resmi pek çok işlemde gerekli bir belge olan sabıka kaydı belgesini internet kolaylığında alabilme fırsatının sunulması vatandaşa çok önemli avantajlar ve kolaylıklar getirdiğinden çok uzun süredir bekleniyordu. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internetin yaygınlaşması ve kamu alanlarında da aktif olarak kullanılmasına karşın sabıka kaydı belgesi konusunda herhangi bir dijital hizmetin bulunmuyor olması vatandaşın en büyük şikayetlerinden birisiydi. Ancak Adalet Bakanlığı vatandaşın dijital platformda ortaya çıkan bu yoğun talebine karşı yoğun bir çalışma gerçekleştirerek, e-Devlet sistemi üzerinde bu yeni hizmete başladı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Dijital platform üzerinde e-Devlet sistemi aracılığı ile faydalanılabilen Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti son dönemlerde en sık kullanılan dijital kamu hizmetleri arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı’nın tüm Türkiye’deki kurum binalarına sadece bir gün içerisinde on binlerce sabıka kaydı belgesi başvurusu gerçekleştiriliyor. Bu durumda Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarında büyük bir yoğunluğun oluşmasına ve bunun neticesinde de vatandaşın önemli zaman kayıpları ve zorluklar ile karşı karşıya kalmasına yol açabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde kullanılabilen e-Devlet portalı içerisinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Vatandaşlara son derece önemli bir kolaylık sağlanarak, online GBT sorgulama hizmeti ile çok daha pratik bir şekilde sabıka kaydı belgesi alımlarını dijital teknoloji kolaylığında yapabilmesi sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirilen bu sabıka kaydı belgesi alımı ile kamu kurumlarına ve kurumsal işletmelere yapılan başvuru ve diğer tip işlemlerde yasal geçerliliği olması sebebi ile kullanılabiliyor. E-Devlet sisteminde sabıka kaydı sorgulama işlemi için güvenlik amaçlı olarak vatandaştan yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması isteniyor. Bu kapsamda turkiye.gov.tr adresinde vatandaş e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ penceresine kolaylıkla ulaşarak, burada ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulamasını yapabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın son derece yoğun kalabalıkta uzun saatler sürebilen sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile mücadele ederek alabildiği sabıka kaydı belgesi Adalet Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yeni başladığı online hizmeti GBT sorgulama ile birlikte artık internet üzerinden alınabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde kullanılabilen e-Devlet portalı içerisinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı