Gazete Vatan Logo

Gazze'de soyları sürsün diye bu yöntemi kullanıyorlar

Amerika’nın önemli gazetelerinden The Washington Post, Gazze’de ailelerin tamamen yok olmamak ve soylarını sürdürmek için 3-4 gruba bölünerek İsrail saldırılarından korunmaya çalıştığını dünyaya duyurdu.

Gazze'de soyları sürsün diye bu yöntemi kullanıyorlar

AMERİKAN Washington Post Gazetesi, İsrail’in saldırılarında 1400’e yakın kişinin öldüğü Filistin’in Gazze bölgesindeki ailelerin 3-4 gruba bölünerek saklanmaya çalıştıklarını yazdı. Gazete ailelerin soylarını sürdürebilmek için bu yönteme başvurduğunu belirtti.

Hastane, okul, sığınak demeden her yeri vuran İsrail, Gazze’de son olarak soyadları Balata olan bir ailenin evini bomba yağmuruna tutmuş, bir aileden 11 kişi hayatını kaybetmişti. Gazete haberinde Gazze’de onlarca ailenin bu şekilde yok olduğuna da dikkat çekti.

BM: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında savaş suçu işleyerek uluslararası hukuka meydan okuduğunu söyledi. BM yetkilisi evlere, okullara, hastanelere ve BM merkezlerine yönelik saldırıları kınadı.

Navi Pillay Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “Bu saldırılardan hiçbiri kaza olarak görünmüyor. Uluslararası hukukun doğurduğu zorunluluklar karşısında bilinçli bir meydan okuma eylemi olarak görülüyor. İsrail’in yaptığı savaş suçudur” dedi.

Haberin Devamı

HAMAS’ın hastaneler, okullar veya camilerde roket stok etme olasılığı ya da sivil mültecilerin sığındığı bu yerlerden roket atışı yapmasının da uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirten Pillay, “Ancak bu durum İsrail’i insani hukuka saygı zorunluluklarını yerine getirmekten muaf tutmaz” tepkisinde bulundu.