Gazete Vatan Logo

Gazze'de savaşın kaderini değiştirecek gelişme

İsrail, askerlerin kayıp olduğu iddiasını doğruladı. 5 yıl boyunca Hamas'ın elinde esir kalan ve daha sonra İsrail hapishanelerinde tutulan 1000 Filistinli ile takas edilen Gilat Şalit olayının bir benzeri yaşanabilir. İsrail ordusu dün Hamas militanları ile çatışmada 7 askerin öldüğünü açıklamıştı. Ancak İsrail medyası askerlerden sadece 6'sının cesedinin İsrail'in elinde olduğunu duyurdu. Bu da akıllara Hamas'ın, 'Bir İsrail askeri elimizde' açıklamasını getirdi.

ADI: ORON ŞAUL

İsrail ordusunun açıklamasında "Gazze'de esir alındığı açıklanan asker Kıdemli Başçavuş Oron Şaul'un henüz akibeti bilinmiyor" denildi. İsrail ordusu, Gazze'de esir alındığı açıklanan askerin adını Oron Şaul olarak açıkladı. Şaul'un henüz akibetinin bilinmediğini duyruldu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının önceki gün çatışmalar sırasında "Şaul Aron" adlı bir askeri esir aldığını duyurduğu İsrail askeriyle ilgili olarak, "Golani Tugay birliğinde Kıdemli Başçavuş Oron Şaul'un (21) akibeti henüz belirlenemedi" ifadelerini kullandı. Açıklamada Şaul'un pazar günü Gazze'nin Şucaiyye mahallesi girişinde bulunan kırsal alanda mevzilenen Golani Tugayı'na bağlı tank taburunda görevli olduğu ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın tabura düzenlediği operasyonda "kaybolduğu" bilgisine yer verildi. Kassam Tugayları'nın söz konusu operasyonunda 13 İsrail askeri öldürülmüş, Şaul'un ise esir alındığı ilan etmişti. İsrail ordusu ise Gazze saldırılarının başlangıcıdan bu yana ölen askerlerinin sayısını 27 olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İsrail'in 10 News kanalı, ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde bir İsrailli askerin kayıp olduğunu açıkladı. Haberde, kayıp askerin salı günü öldürülen yedi İsrailliden biri olduğu, ancak yalnızca altı bedene ulaşıldığı ifade edildi. Hamas pazar günü bir İsrail askerini yakaladıklarını duyurmuş ancak ölü ya da hayatta olduğu hakkında bilgi vermemişti.

SON 24 SAATTE 7 İSRAİL ASKERİ

Gazze'ye karadan, havadan ve denizden saldıran İsrail yönetimi son 24 saatte yedi askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu. Son gelişmeyle birlikte İsrail ordusuna göre saldırıda ölen İsrail askerlerinin sayısı 27'ye yükseldi. İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yanasürdürdüğü saldırılarda ölenlerin büyük çoğunluğu masum siviller.

Son iki haftada saldırılarda 583 Filistinli can verdi. Bunların 154’ü çocuk, 58’i kadın. Yaralıların sayısıysa 3 bin 600’den fazla.

Haberin Devamı