Gazete Vatan Logo

Gazprom: Artık indirimi değil, zammı konuşma vakti

Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Avrupa'da gaz fiyatları dengesinin değişmesi nedeniyle, Türkiye'ye gaz sevkiyatına yönelik sözleşmelerde artık fiyat indirimi değil, artışının konuşulmasının daha uygun olacağını söyledi.

Gazprom: Artık indirimi değil, zammı konuşma vakti

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Medvedev, "Uzun süredir devam eden görüşmeler, gaz fiyatları yüksek iken başladı. Şimdi de fiyatlar daha düşük ve artık indirimi değil, fiyat artışını konuşma vakti geldi. Sorunların daima barışçıl yolla, diyalogla çözülmesi taraftarıyım" dedi.

'ENERJİ BAKANLIĞI VE BOTAŞ İLE TEMAS HALİNDEYİZ'

Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) ile sürekli temas halinde olduklarını belirten Medvedev, Türk Akımı projesinin sözleşmesindeki sorunların yanı sıra ticari sorunların da çözülmesini umduğunu belirtti.

'BULGARİSTAN'LA GAZ SEVKİYAT SİSTEMİNİ GÖRÜŞÜYORUZ'

Medvedev, sözlerine şöyle devam etti: "Türk Akımı'nın ikinci hattının dağıtım güzergahı konusunda farklı seçenekler bulunuyor. İtalya'ya doğru olan güzergahın yanı sıra, kuzeye doğru da bir güzergah mevcut. Bulgar mevkidaşlarımızla ülkedeki gaz sevkiyat sistemine yönelik seçenekleri görüşüyoruz."

TÜRK AKIMI, AVRUPA'DAKİ ARZ-TALEP BOŞLUĞUNU DOLDURMAYACAK'

Medvedev, Kuzey Akımı ve Türk Akımı boru hatlarının inşasının dahi Avrupa'daki arz-talep boşluğunu kapamayacağını ifade etti. Medvedev "'Al ya da öde' seviyesinde 4 milyar metreküp gaz için sözleşmemiz bulunuyor. Talep perspektiflerine bakacak olursak, Kuzey Akımı ve Türk Akımı'nın inşası bile Avrupa'da gaza yönelik arz ve talep boşluğunu kapamayacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı