Gazete Vatan Logo

Gaziye ‘ayak’ oldu!

Balyoz mağduru eski SAT Komandosu emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, maç izlemek için bir araya geldikleri Güneydoğu gazisini sırtında taşıdı

Gaziye ‘ayak’ oldu!

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Pınar Karşıyaka’nın, Ukrayna temsilcisi Khimik’i 77-70 yenerek Play-Off’a kalmayı garantilediği maçı Eski SAT Komandosu Ali Türkşen ve gaziler de izledi. İzmir’deki maçı Karşıyaka’nın taraftar gruplarından 1912 Curva’nın davetlisi olarak izleyen Türkşen ve gaziler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Ancak skorun ve hatıra fotoğrafının dışında o güne damga vuran olay, Balyoz mağduru Eski SAT Komandosu Ali Türkşen’in, 1996 yılında Batman’da mayına basarak ayaklarını kaybeden gazi İzzet Ertunç (44)’u havalimanında sırtında taşımasıydı. 21 yıldır tekerlekli sandalyede hayata tutunan Ertuç’u sırtına alarak grubun bindiği araca kadar taşıyan Türkşen günün adamı oldu.

‘Borcumuzu ödeyemeyiz’

Fotoğrafla Türkiye’nin kalbini kazanan Türkşen, “Güneydoğu’da operasyonlar kapsamında şehit ve gazi olan kardeşlerimize ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Gazilere farkındalık yaratmak için ‘omuz omuza’ projesini başlattık. 23 Nisan’da hep birlikte Himalayalar’a gideceğiz ve trekking yapacağız” dedi.

Haberin Devamı