Gazete Vatan Logo

Gaziantep'te PKK operasyonu! Gözaltılar var

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticisi D.P. ile bazı kurum ve kuruluşlarda memur olarak görev yapanların da bulunduğu 15 kişi yakalandı.

Gaziantep'te PKK operasyonu! Gözaltılar var

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunduğu ileri sürülen 20 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gaziantep'teki kamu kurum ve kuruluşlarıyla bazı özel kurum ve kuruluşlarda görev yapan memur ve öğretmenlerle üniversite öğrencileri ve DBP'nin sözde İl Eş Başkan Vekili Demet P'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların PKK/KCK terör örgütünün üst yönetiminin talimatları doğrultusunda aleni olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na, kamu kurumlarına, güvenlik güçlerine hakaret ettiği, asılsız suçlamalarda bulunduğu ve güvenlik güçlerini hedef gösterdiği belirtildi.

Operasyon kapsamında 2 ruhsatsız av tüfeği, 44 av tüfeği fişeği, bir bilye atar tabanca, 25 kurusıkı tabanca fişeği ve çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları örgütsel dokümanlarla dizüstü bilgisayar, sabit bellek, taşınabilir bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart gibi dijital veri depolayıcılar elde geçirildi.

Haberin Devamı