Gazete Vatan Logo

Gaziantep'te büyük yangın! Patlama sesleri duyuldu

Son dakika haberi... Gaziantep’te otomobilin çarptığı elektrik direğinin kopan tellerinin tutuşturduğu otlar, tekne yapımında kullanılan malzemelerin olduğu depoda yangına neden oldu. Yangın nedeniyle zaman zaman patlama sesi duyuldu. Depodaki yangına 120 itfaiye eriyle müdahale edilirken, çevredeki evler de tedbir amacıyla boşaltıldı. 3 saatin ardından kontrol altına alınan ancak kısmen devam eden yangının tamamen söndürülmesi için müdahale sürüyor. Olayda herhangi bir can kaybının olmadığını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, "Yangının etrafa sıçrama ihtimali itfaiye tarafından önlenmiştir. Yangın uzun sürebilir. Yoğun duman nedeniyle herkesin dikkatli olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Gaziantep'te büyük yangın! Patlama sesleri duyuldu

Merkez Şahinbey ilçesi Sarısalkım Mahallesi'ndeki tekne yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu depoda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, depoda zaman zaman patlama sesi de duyuldu.

Bu arada bölgede bulunan bazı evler de tedbir amaçlı boşaltıldı.

DUMANLAR KENTİN HER YERİNDEN GÖRÜLÜYOR
CNN Türk canlı yayınına bağlanıp yangınla ilgili son gelişmeleri anlatan DHA muhabiri Mustafa Kanlı, şu bilgileri verdi:
''Yaralı ya da ölü bilgisi henüz yok. Etraftaki evler boşaltılıyor. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yangın yoğun şekilde devam ediyor. Duman, kentin her yerinden görülebiliyor.''

"ÇEVRE İÇİN HERHANGİ BİR SORUN KALMADI"
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, AA muhabirine, yangına ilk anından itibaren ekiplerin müdahale ettiğini söyledi.
Söz konusu tesisin tekne yapım malzemelerinin bulunduğu depo, tamir ve üretim yapılan tesisten oluşan yaklaşık 10 dönümlük bir alandan oluştuğunu anlatan Yılmaz, "Yangının çevredeki evlere sıçramaması için çalışmalar yapıldı. Yangın sadece tesiste devam ediyor. Çevre için herhangi bir sorun kalmadı. Ekiplerimizin kısa zamanda yangını kontrol altına almasını bekliyoruz" diye konuştu.
GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: YANGIN UZUN SÜREBİLİR
Gaziantep Valisi Davut Gül, yazılı açıklamasında, hurda malzemelerin yanması sonucu devam eden yangının kontrol altında olduğunu bildirdi.
Olayda herhangi bir can kaybının olmadığını belirten Gül, "Yangının etrafa sıçrama ihtimali itfaiye tarafından önlenmiştir. Yangın uzun sürebilir. Yoğun duman nedeniyle herkesin dikkatli olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.
FATMA ŞAHİN: HIZLA KONTROL ALTINA ALINIYOR
Yangın haberinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiye ekiplerinden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Şahin, yangına hızla müdahale edildiğini belirterek, "Çok şükür can kaybımız yok. Çok güçlü bir itfaiye ekibimiz var. Yangın hızlı şekilde kontrol altına alınıyor. Bu kadar yoğun duman çıkmasının sebebi de içeride fiber malzemelerin bulunması. Kısa süre içinde dumanın da büyük oranda azalacağı teknik bilgisini aldık. Yangının 1 saat gibi sürede tamamen kontrol altına alınacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı