Gazete Vatan Logo

Gaziantep büyükşehir belediye başkan adayları

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Gaziantep ili AK Parti, CHP,BDP ve MHP adayı olan;Fatma Şahin, Akif Ekici, Mustafa Erzin ve Abdullah Demirbaş kimdir? İşte Gaziantep büyükşehir belediye başkan adayları...

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Gaziantep adayları ve özgeçmişleri:

AK PARTİ Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın bakanıdır. Evli ve 2 çocuk annesidir. Gaziantep'in ilk kadın milletvekilidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı. XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekilidir. Ayrıca Gaziantep ve bölgenin üst üste 2 dönem Milletvekilliği yapan ilk kadın Milletvekilidir. XXII. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'la ilgili oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonunda ve Tuz Gölü Araştırma Komisyonunda çalıştı. Ak Parti 2. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yürütme Kuruluna seçildi.
Fatma Şahin, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak teşkilatta görev yapan 3000 kadını 2 ayda Ankara'ya Genel Merkeze getirmiş ve çeşitli konularda eğitim almalarını sağlamıştır. Eğitim verenler, ağırlıklı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Bakanlardan oluşmuştur.
AK Parti'de kadın başlıklı ilk uluslararası toplantıları Fatma Şahin Başkanlığındaki Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı gerçekleştirmiştir. Her yıl olmak üzere toplam 3 uluslararası toplantı gerçekleştirilmiştir.

MHP Gaziantep Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin



BDP Gaziantep Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş

1966 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Sîsê (Yolçatı) Köyü'nde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır'da yaptı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni 1987 yılında bitirdi.

Aynı yıl Kütahya ili Altuntaş Lisesine Felsefe grubu öğretmeni olarak atandı. Değişik kentlerde 17 yıl fiilen öğretmenlik yaptı.

1990 yılından itibaren aktif olarak sendikal mücadele içerisinde yer aldı. Mardin Eğitim-Sen’in kurucu üyesi oldu ve şube başkanlığını yürüttü. Daha sonra Gaziantep Eğitim-Sen şube yöneticiliği ve KESK Merkez Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Belediye başkanı seçilmeden önce Diyarbakır Eğitim-Sen şube başkanlığı görevini yürütüyordu.

Sur Belediye başkanı Abdullah Demirbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

CHP Gaziantep Belediye Başkan Adayı Akif Ekici

Akif Ekici, 1955 yılında Gaziantep'te doğdu.İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde başladığı yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, 1977 yılında iş hayatına atıldı.

Gaziantep ve Türk sanayisinin sorunlarını yakından bilen Akif Ekici, bu sorunların ülke gündemine taşınması ve çözüm üretilmesi noktasında da önemli çabalar sarfetmiştir. Bu amaçla; 2003-2004 yılları arasında Ulusal FİNANSAL FORUM Gazetesinde on beş günlük periyotlar halinde yazılar yazdı.

Akif Ekici, Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Anket

Gaziantep'te seçimleri sizce kim kazanır?

Fatma Şahin ( AK Parti)
Akif Ekici (CHP)
Mustafa Erzin (MHP)
Abdullah Demirbaş (BDP)
Diğer







Haberin Devamı