Gazete Vatan Logo

Gazi karıştı!

Gazi Mahallesi'ndeki olaylar bir kişi yaralandı

Gazi Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Olaylar sırasında başından yaralanan bir kişi ameliyata alındı.


Gazi Mahallesi'nde, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla izinsiz gösteri yapan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

İsmetpaşa Caddesi'nde, çöp konteynerlerini devirerek barikat kuran göstericiler, sloganlar eşliğinde Gazi Polis Merkezi'ne doğru yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Dağılan göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Bu arada, göstericilerin otobüs duraklarına ve çevreye zarar verdikleri gözlendi. Polis ekipleri, bölgedeki bekleyişini sürdürüyor.

Yaralı ameliyatta

Öte yandan, olaylar sırasında başından yaralanan Duran Akbaş (28), Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.
Akbaş'ın çok sayıda yakını, sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye geldi. Yakınları, Akbaş'ın o mahallede oturduğunu, ancak gösterici olmadığını söyledi.

Akbaş'ın ailesi, yakınları ve mahaleli hastaneye geldi. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, hastaneye gelerek doktorlardan Akbaş'ın durumuyla ilgili olarak bilgi aldı. Gazetecilere bir açıklama yapan Aykut Erdoğdu, şunları söyledi: "Bu gece Gazi Mahallesi'nden genç bir arkadaşımız, bize iletilen bilgiye göre polisin attığı gaz fişeği yüzünden gözünden ağır yaralanmış. Doktorlardan aldığımız bilgi durumunun çok kritik olduğu kafatasında içe doğru bir göçme olduğu söylendi. Gazi Mahallesi'nde polisin ağır mühadalesi varmış. Polis gücünü halkın üzerinde gösteriyor. Burada çok sayıda vatandaşımız endişeli bir bekleyişi içinde. Bu insanların tek istediği özgürlük ve kimliklerine saygı gösterilmesi. Bütün kalbimizle dua ediyoruz Duran kardeşimiz hayatta kalsın diye. "
Olayın ardından bir açıklama da Akbaş ailesinin avukatı Hasan Karabağ'dan geldi. Akbaş'ın ağır yaralı bir şekilde mahalleliler tarafından bulunduğunu kaydeden Karabağ ameliyata alındığını söyledi. Doktorlarla görüştüğünü söyleyen avukat Karabağ olayın nasıl olduğunun anlaşılamadığını önceliğin yaralının hayati tehlikesinin atlatılması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı