Gazete Vatan Logo

Gayrimenkulün göz ‘bebeği’

Gayrimenkul fiyatları sürekli yükselen Türkiye’nin en değerli semti İstanbul’daki Bebek oldu. Satılık konutta 20 bin 858 liralık metrekare fiyatına sahip semti yine İstanbul’da Yeniköy ve Emirgan izliyor.

Gayrimenkulün göz ‘bebeği’

Türkiye’de gayrimenkul fiyatları her geçen gün değerleniyor. Gayrimenkul değerinde Avrupa’da ilk 10’da yer alan Türkiye’nin en değerli semtleri de belli oldu. Türkiye’de satılık konutta en değerli semt, 20 bin 858 liralık ortalama metrekare fiyatıyla İstanbul’da Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek oldu. Bebek’i yine İstanbul’dan Yeniköy takip ediyor. Bu semtte metrekare fiyatı 17 bin 626 lira olurken, üçüncü sıradaki Emirgan’da ise metrekare fiyatı 13 bin 779 liraya ulaşmış durumda. Dördüncü sırada 13 bin 155 lira ile Levent, beşinci sırada ise 13 bin lirayla Etiler var.

Türkiye’nin gayrimenkulde en değerli semti olan Bebek’te geçtiğimiz yılın aynı döneminde ortalama metrekare fiyatı 18 bin 776 lira seviyesindeydi. Yıllık fiyat artışının yüzde 8 olduğu bölgede, kiralık konutların metrekaresi ise 50 liraya ulaşmış durumda. Bebek’te amortisman süresi ise 35 yıl olarak göze çarpıyor.

Ankara’da Çukurambar

Hurriyetemlak.com endeksine göre, Başkent Ankara’ya bakıldığında en değerli semt Çukurambar olarak öne çıkıyor. Çukurambar’da metrekare fiyatı 3 bin 552 liraya ulaştı. İkinci sıradaki Oran’da metrekare fiyatı 3 bin 545 lira oldu. Üçüncü sırada ise 3 bin 148 lira ile Mutlukent bulunuyor. Dördüncü sıradaki Bahçelievler’de metrekare fiyatı 3 bin 36 lira, beşinci sıradaki Beytepe’de ise metrekare fiyatı 2 bin 946 lira oldu.İzmir’in en değerli semtleri sıralamasında ise Çeşme Ardıç Mahallesi 5 bin 929 TL’lik metrekare fiyatı ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada 5 bin 323 TL ile yine Çeşme Alaçatı var. Üçüncü sırada Konak’taki Kültür Mahallesi bulunuyor. Bu mahallede metrekare fiyatı 3 bin 667 TL. Dördüncü sırada 3 bin 563 TL ile Mavişehir, beşinci sırada 3 bin 287 TL ile Çeşme Ilıca var.

Haberin Devamı