Gazete Vatan Logo

Gayrimenkul Zirvesi'ne Tahincioğlu desteği

Tahincioğlu, 15. Gayrimenkul Zirvesi’nin “Sürdürülebilir Gelecek’ sponsorluğunu üstlendi.

Gayrimenkul Zirvesi'ne Tahincioğlu desteği

Hayata geçirdiği projelerle gayrimenkul sektörüne farklı bakış açısı getiren Tahincioğlu, 10 Mayıs 2016 tarihinde Raffels Hotel İstanbul’da gerçekleşecek olan 15. Gayrimenkul Zirvesi’ni bu yıl da desteklemeye devam ediyor.


Bugüne kadar gerçekleştirdiği nitelikli ve farklı projelerle adından söz ettiren Tahincioğlu, Türkiye’nin gayrimenkul platformu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) gerçekleştirdiği 15. Gayrimenkul Zirvesi’nin “Sürdürülebilir Gelecek’ sponsorluğunu üstlendi.


Gayrimenkul sektörüne yön veren ve en önemli sektör temsilcilerini bir araya getiren GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nin 15'incisi bu yıl 10 Mayıs 2016 tarihinde Raffles Hotel Zorlu Center'da düzenlenecek. "Yabancı Yatırımcılar Gözüyle Türkiye'de Gayrimenkul Sektörü", "İstanbul'a ve Gayrimenkule Genel Bakış", "Metrekare ve Yeni Jenerasyon İlişkisi", "Metrekarenin Evrimi ve Yönetimi" konulu panellerde uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak. Sektörün en önemli buluşmalarından olan zirveye sektör temsilcileri, kamu yetkilileri, gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve uzmanlar katılacak.

Haberin Devamı

Özcan Tahincioğlu kimdir?


1969 yılında İstanbul dünyaya gelen Özcan Tahincioğlu, ortaokul ve lise eğitimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra ABD’de BabsonColege’da finans ve ekonomi alanında lisans eğitimi almıştır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra kariyerine Kent Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret AŞ’de başlayan Tahincioğlu burada çeşitli kademelerde görevler üstlenmiştir.

Özcan Tahincioğlu, Kent Gıda bünyesinde 1994 yılında Finansman Müdür Yardımcılığı, 1999 yılında Mali ve Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2002 yılında Kent Gıda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Vekilliği, 2004-2013 tarihleri arasında ise Kent Gıda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Özcan Tahincioğlu, halen gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan; ayrıca tarım, enerji, üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyetlerine devam eden Tahincioğlu Holding AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm AŞ ile Nida İnşaat ve Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinide yürütmektedir.

Haberin Devamı

İş hayatındaki başarılarıyla adından söz ettiren Özcan Tahincioğlu’nun Ünlü&Co. Yönetim Kurulu Üyeliği veStandard Bank Group’a bağlı özel sermaye fonu olan SU PrivateEquity’nin Yatırım Komitesi Üyeliği’ni de 2006 yılından bu yana sürdürmektedir. Ayrıca Türkiye'deki internet ve teknoloji firmalarına girişim sermayesi sağlayan yatırım fonu 212 CapitalPartners’ın Danışma Kurulu Başkanlığı ve Hollanda merkezli yatırım fonu Revo Capital Fund I BV’nin Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulunmaktadır.

Girişimcilik alanındaki faaliyetleriyle öncü isimlerden biri olan Özcan Tahincioğlu, etkin girişimcileri destekleyen Endeavor Türkiye’nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Girişimcileri ve iş insanlarını ortak bir hedef etrafında bir araya getiren derneğin 2009 ve 2013 yılları arasında iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Haberin Devamı

Özcan Tahincioğlu, evli ve iki çocuk sahibidir.

Üyesi bulunduğu diğer kuruluşlar
• Genç Yöneticiler ve İşadamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği
• Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği
• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Genç GirişimcilerÜst Kurulu (GGK) Üyeliği
• Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyeliği
• Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türk İngiliz İş Konseyi (TİİK) İcra Kurulu Üyeliği
• Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Danışma Kurulu Üyeliği
• Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Yönetmenler Kurulu Üyeliği
• Türk Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)
• Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)
• Young President’s Organization (YPO)
• Türk Amerikan İşadamları Derneği