Gazete Vatan Logo

Gayrimenkul sektörünün gözü Bakü'de

Bakü'de yapılacak olan organizasyonda Türkiye'deki emlak projeleri tanıtılacak.

5 farklı ülkede 20’nin üzerinde fuar gerçekleştiren uluslararası fuar organizasyonu Elanexpo, yeni dev bir organizasyona imza atıyor.Elanexpo tarafından 17-19 Aralık 2015 tarihinde Azerbaycan’ın başkanti Bakü’de Azerbaijan İnternational Real Estate & Investment Exhibition(RECEXPO) Fuarı gerçekleştirilecek.

Recexpo, Azerbaycan’da sektöründeki ilk profesyonel fuar özelliğini taşıyor. Yine ilk kez Bakü Expo Center’da gerçekleştirilecek bir gayrimenkul ve yatırım fuarı olacak.Recexpo, inşaat sektörünün (ulusal ve uluslararası) devlerini, marka projeleri ve seçkin gayrimenkul firmalarının yatırımlarını Azerbaycan’da tanıtmak için büyükbir platform oluşturacak… Fuarın Türkiye çalışmaları ise her yıl farklı sektörlerde pek çok firmanın uluslararası katılımını organize eden ( Elanexpo’nun çözüm ortağı olan) Atılım Fuarcılık tarafından yürütülecek.

"İlk profesyonel platform"

Avrupa, Ortadoğu, Körfez ve Kafkas ülkelerinin marka projelerinin Azerbaycan’daki alıcılarla buluşmasını sağlayacak bu ilk profesyonel platformda yer almak (doğru yerde-doğru zamanda-alıcılarla buluşmak) ise sektördeki proje sahiplerine önemli fırsatlar sunacaktır.

Haberin Devamı

Azerbaycan’da yapılacak dev organizasyon hakkında bilgi veren Elanexpo Yönetim Kurulu Başkanı Salim Şahin, fuara başta Türkiye, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Dubai ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden katılımcı beklediklerini dile getirdi.

Salim Şahin, “ Azerbaycan’da sektöründe ilk profesyonel fuar özelliğini taşıyan RecexpoFuarı için yurtiçi ve yurtdışından sektörün birçok firmasından talepler gelmeye başladı. Önümüzdeki aylar ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

"Türkiye Azerbeycan için bir numara"

Ülkemizdeki emlak, gayrimenkul yatırım sektörüne yönelik yurtdışından gelen talebin arttığına da değinen Salim Şahin, şöyle devam etti: “Azeri halkının sektörde yatırım yaptıkları ülke kategorisinde Türkiye önde gelmektedir. Azerbaycan, Türkiye’den konut alımında ilk 5 ülke arasında yer almaktadır.Tatillerini ülkemizde Güney ve Ege sahillerinde gerçekleştirmeyi tercih eden Azerbaycan halkı için bu bölgelerdeki projeler önem arz ederken, büyük metropollerdeki projeler de Azeri halkı için avantajlı yatırım imkanı sunmaktadır. Türkiye’de eğitimini sürdüren Azeri öğrencileri de konut piyasasında ciddi bir hareketlilik oluşturmaktadır."

Haberin Devamı