Gazete Vatan Logo

Garson Betül o geceyi anlattı

Genelkurmay karargahında garson olan sivil memur Betül Yılmaz Kuşoğlu Orgeneral Yaşar Güler’in nasıl derdest edildiğini anlattı.

Garson Betül o geceyi anlattı

Darbe çatı davası iddianamesinde tanık olarak ifade veren sivil memur Betül Yılmaz Kuşoğlu, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e hizmet ettiği için mesaisinin uzadığını belirterek şunları anlattı: “21.30 sıralarında çay ocağının bulunduğu koridordan sesler gelmesi üzerine kapıyı açtığımda emir subayının ve Güler’in makam kapısı önünde 20-25 kadar asker gördüm. Bu askerler silahlı kamuflajlı ve yelekliydi.”

‘Bize silah çektiler’

“Çok korkmuştum, dışarıdan birinin makama saldırdığını, onların da olaylara müdahale ettiğini sandım. Kapının önünde 4 silahlı asker ve adını TV’den öğrendiğim Korgeneral İlhan Talu’yu gördüğümde beni fark eden askerler odamıza gelip bize silah doğrulttular. Niyazi Yarbay’ın yakasında bulunan kartı çekip aldılar, odadan götürdüler. Daha sonra yine yanımıza getirdiler. Sabah darbe başarısız olunca da bizimle birlikte karargahtan çıktılar. O anlar da kameralara takılmış.”

Eşini bekleyince darbeye yakalandı

Betül Yılmaz Kuşoğlu’nun eşi de Genelkurmay’da görevli. Astsubay Başçavuş olan Ertuğrul Kuşoğlu, şunları söyledi? “Karargahta araç sevk amiri olarak görev yapıyorum. Nöbetçi olmamama rağmen eşim Betül Kuşoğlu’nu bekliyordum. Garajda beklediğimiz esnada darbe kalkışması oldu. 150’ye yakın emrimizdeki askeri garajda topladık. Dışarıda bulunan şoförleri ve askerleri de arayarak karargaha gelmemelerini belirttim. Sabah 08.30 sıralarında telsizden gelen emirle TUİK’e geçtik. Burada gözaltına alınan askerleri Polis Akademisi’ne getirdik.”

Haberin Devamı