Gazete Vatan Logo

Garip savunma işe yaramadı

Sanık avukatı, “Ceylan, arsızca, umarsızca üste çıkmaya çalışmış adeta ağabeyine kendini bilerek öldürterek intihar etmiştir” diyerek ceza indirimi istedi ama mahkeme, kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu’na en ağır cezayı verdi...

Garip savunma işe yaramadı

İSTANBUL Ataşehir’de bankası kız kardeşi Ceylan’ı öldürmekten yargılanan Erhan Timuroğlu, “Kardeşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Baba şikayetçi değil

İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ve avukatı ile oğlundan şikayetçi olmadığını söyleyen baba Adem Timuroğlu katıldı. Mahkeme Başkanı Mahmut Çelebi, karar verileceğini belirterek Erhan Timuroğlu’na son sözlerini sordu. Sanık Timuroğlu, bir diyeceğinin olmadığını söyledi. Ancak sanığın avukatı Murat Ayhan Gürdoğan, müvekkili hakkında haksız tahrik indiriminin uygulanması gerektiğini belirtti. Olayın tasarlanarak değil, anlık geliştiğini savunan Avukat Gürdoğan, “Kendisinin çok düşmanı var. Tuvalete dahi silahla gidiyor” dedi.

İndirim yapılmadı

Ceylan Timuroğlu’nun ağabeyinin evli arkadaşı Bekir Teker ile yaşadığını öne süren avukat, “Maktul, arsızca, umarsızca üste çıkmaya çalışmış, alttan almamıştır. Adeta ağabeyine kendini bilerek öldürtmek suretiyle intihar etmiştir” diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Ancak kısa bir ara veren mahkeme, Erhan Timuroğlu’nu, “Kardeşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkalı geçmişi, kişilik özellikleri, fiilden sonraki davranışları ve yargılama sürecindeki davranışları gerekçesi ile bu cezadan herhangi bir indirime gitmeyen mahkeme, “Kanuna aykırı silah ve mermi taşıma” suçundan da sanığa 1 yıl 3 ay hapis ve 600 TL adli para cezası verdi.

‘Kadın değil, kardeş cinayeti’

Erhan Timuroğlu’nun Avukatı Murat Ayhan Gürdoğan, duruşma sonrası hızını alamadı ve adliye bahçesinde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: Kardeşin kızı erkeği olmaz, ben bu olaya bir kardeş cinayeti olarak bakıyorum, bir kadın cinayeti olarak bakmıyorum. Burada biz haksız tahrikin olduğunu savunuyoruz. Bu savunmalarımız dikkate alınmadı, bu yönden kararın adil olmadığını düşünüyoruz. Gereken itirazı yapacağız. ‘Sinemaya gitti’ diye öldürdü falan gibi bir şey yok. Hani bir replik vardır; eyvah abim derler. Böyle bir şeye hiçbir abi katlanamaz. O da alttan almamış, aksine hakaretlerde bulununca anlık bir şey. Allah şeytana uydurmasın. Biz isterdik ki mahkemeden şu tahrik konusunu biraz dikkate alsın.

Haberin Devamı