Gazete Vatan Logo

Galaxy S9 ve S9 Plus’ın özellikleri ve tasarımı belli oldu

Samsung'un önümüzdeki yıl mart ayında tanıtmayı hedeflediği amiral gemileri S9 ve S9 Plus'ın özellikleri belli oldu. Çift ön ve arka kamerası dikkat çeken yeni S9, iPhone X'daki Face ID benzeri bir güvenlik teknolojisine sahip olacak.

Galaxy S9 ve S9 Plus’ın özellikleri ve tasarımı belli oldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yılın tersine bu yıl akıllı telefon piyasasında başarılı işlere imza attı. Ardı ardına patlayan Note 7’nin fiyasko olduğunu kabul eden şirket için 2016 yılı adeta kabus gibi geçmiş ve akıllı telefon satışlarında ciddi düşüşler yaşanmıştı. Fakat Samsung bu yıla çok iddialı girdi ve S8 modeliyle yeniden çıkış yakaladı. ‘Sonsuz ekran’ teknolojisi oldukça beğenilen Galaxy S8 ve S8+ ile Samsung, Note 7’nin izlerini unutturdu. Sonrasında ise çift kameralı Note 8’i piyasaya çıkardı.

Gerek amiral gemileriyle gerek diğer modellerle 2017’nin Samsung için verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Yıl sonuna yaklaştıkça ise yeni amiral gemileri S9 ve S9+ hakkında bilgiler gelmeye başladı. Görünüşe göre Samsung, S8’deki tasarım çizgisini S9’da da sürdürecek.

S9’un ön plana çıkan en büyük özelliği ise tıpkı iPhone X’da olduğu gibi, hem önde hem de arkada çift kamera kullanılacak olması. Öndeki iki kameradan birinin derinlik sensörüne sahip olacağı ve çok daha gelişmiş yüz güvenliği sağlayacağı belirtiliyor. Samsung’un böylece iPhone X’daki gibi Face ID benzeri bir teknolojiye geçiş yapacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Samsung, S9 ile birlikte parmak izi sensörünü de kaldırmış olacak. Bununla birlikte S9’da 3.5mm kulaklık girişine de elveda diyeceğiz.

Haberin Devamı

S9 ve S9+’da olması beklenen özellikler şu şekilde:

* Boyutlar (S9) – 144.1 x 68.1 x 8.0 mm

* Boyutlar (S9+) – 155.2 x 73.4 x 8.1 mm

* Ekran (S9) – 5.8-inç

* Ekran (S9+) – 6.2-inç

* Güvenlik – Gelişmiş yüz tarama (3D sensör)

* Arka kamera – 16MP çift lens

* Ön kamera – 12MP çift lens

* Gövde – IP68 suya ve toza dayanıklı