Gazete Vatan Logo

Galaxy S9 ve iPhone X testinde şaşırtıcı sonuç

Samsung, yeni amiral gemilerinin performans ve diğer teknik özellikleriyle çok övünüyor ve diğer markalara meydan okuyor. Ancak Galaxy S9 ezeli rakibi iPhone X ile bir karşılaştırmaya tabi tutulduğunda rakibinin yanına bile yaklaşamadı. İşte Samsung Galaxy S9 ve iPhone X’in performans karşılaştırmaları…

Galaxy S9 ve iPhone X testinde şaşırtıcı sonuç

Her yıl Samsung’un yeni amiral gemisi tanıtıldığında ilk olarak son tanıtılan iPhone modeliyle performans testine tabi tutulur. Artık alışıldık bir durum haline gelen bu olay Galaxy S9’un tanıtılmasıyla bu sene de tekrar etti. Samsung’un kendi ürettiği Exynos 9810 işlemcisinden gücünü alan Galaxy S9, Apple A11 işlemcili iPhone X ve Apple A10 işlemcili iPhone 7 cihazları GeekBench 4, WebXPRT ve GFXBench testlerine tabi tutularak performansları karşılaştırıldı.

Galaxy S9 için yapılan ilk incelemelere göre S9+ kamera performansıyla öne çıkarken Galaxy S9’un ekran kalitesiyle iPhone X’i geride bıraktığı söyleniyor. Ancak yapılan işlemci testlerine göre Samsung ezeli rakibi Apple’ın çok gerisinde görünüyor.

GeekBench 4 testine bakıldığı zaman Exynos 9810 işlemcisinin tek çekirdek performansı rakiplerine göre kıyaslanıyor. Samsung, yeni nesil Exynos 9810 işlemcisiyle bir önceki Exynos işlemcisini tek çekirdek performansında ikiye katlamayı başarıyor ancak rakibinin A11 işlemcisinin puanına yaklaşamıyor. Hatta Apple’ın bir önceki A10 işlemcisi bile küçük bir farkla Exynos 9810’u geçmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Amiral gemilerinin grafik performansları incelendiğinde ise Galaxy S9’un iPhone X ve iPhone 8’den geride kaldığı görülüyor.
Tüm bu kıyaslamalara rağmen Samsung’un Apple’dan üstün olduğu Apple’ın da Samsung’dan üstün olduğu konular var. Örneğin Samsung, kamera performansını her yeni modelinde bir üst basamağa taşıyor. Ayrıca Samsung’un ekran teknolojileri neredeyse rakipsiz denilebilir. Bunların yanına Android ile iOS arasındaki farklar ne kadar azalsa da Apple hala en kararlı akıllı telefonları üretiyor. Ayrıca Apple’ın FaceID güvenlik teknolojisinin hala bir rakibi yok.