Gazete Vatan Logo

Galaxy S8, Samsung'u uçurur mu?

Tahminlere göre Samsung'un yeni amiral gemisi, Güney Koreli firmaya yeni bir rekor kırdıracak!

Galaxy S8, Samsung'u uçurur mu?

Samsung, bu senenin birinci çeyrek gelirlerini henüz açıklamadı ancak son tahminler, firmanın beklentileri aşacağını düşünüyor. Firmanın mobil bölümü, gelirlere Samsung'un istediği kadar katkıda bulunmamış olsa da yonga satışları, inanılmaz bir büyüme kaydetti.

Ancak ikinci çeyrekte işler biraz değişebilir. Samsung'un 2013'ün üçüncü çeyreğinde Galaxy S4'ün yardımıyla 10,1 trilyon won kar elde ettiğini ve rekor kırdığını hatırlıyoruz. IBK Invest & Securities analistleri, Galaxy S8'in de ikinci çeyrekte bu tür bir başarı elde edeceğine, işletme karını yüzde 49 artıracağına inanıyor. Analistlere göre firmanın karı 12,1 trilyon won'a (veya 11 milyar dolara) ulaşabilir.

3D NAND flaş belleğe ve OLED panellere olan yüksek talep sayesinde firmanın işletme karının yıllık bazda yüzde 69 artması bekleniyor. Samsung'un Apple ile OLED ekranlar için milyarlarca dolarlık bir anlaşmaya imza attığı söyleniyor. Son olarak firmanın ilk Galaxy S8 stoklarını Galaxy S7'ye göre iki kat fazla tuttuğu söyleniyor. Dolayısıyla firmanın kendisi de Galaxy S8'in başarılı olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip