Gazete Vatan Logo

Galaxy S8 iris tarayıcıyı kandırdılar!

Galaxy S8'in yüz tanıma mekanizmasından sonra iris tarayıcısını da kandırdılar. Chaos Bilgisayar Kulübü'nden bir kaç bilgisayar korsanı Galaxy S8'in iris tarayıcısını geçmeyi başardı.

Galaxy S8 iris tarayıcıyı kandırdılar!

İris tanıma, akıllı telefonlarda güvenlik için kullanılan biyometrik tanımlamalardan biri. Teorik olarak, iris tarayıcıları parmak izi tarayıcılarından çok daha güvenli. Çünkü irisler kompleks ve tamamen benzersiz desenlere sahipken, parmak izlerinin benzersizliği son yıllarda sorgulanmaya başladı. Bu nedenle Samsung'un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'daki iris tarayıcı özelliği mobil ödemelerde kullanılacak kadar güvenli.

Samsung'un amiral gemilerinde bulunan iris tarayıcıyı geliştiren şirketin CEO'su Mark Clifton, bu Teknolojinin FBI'nın parmak izi teknolojisinden bile güvenli olduğunu açıklamıştı. Fakat korsanlar bu sistemi de aşmayı başardılar.

Galaxy S8'in iris tarayıcısını kandırdılar

Daha önce bir fotoğraf ile Galaxy S8'in yüz tanıma özelliğinin kandırılabildiği görülmüştü.

Chaos Bilgiayar Klubü'nden güvenlik araştırmacıları ve bilgisayar korsanları Galaxy S8'in iris tarayıcısını bir dijital kamera, yazıcı ve kontakt lenslerle kandırmayı başardılar. Açıklamalarına göre, beş metrelik bir mesafedeki 200mm objektifli iyi bir dijital fotoğraf makinesi kullanıcının irislerini yeterince ayrıntılı olarak yakalamak için yeterli.

Haberin Devamı

Kullanıcı güvenliğinden kaynaklı olarak daha fazla detaya girmeyi uygun bulmadığımız yöntemle teorik olarak Samsung Pay gibi uygulamaları kullanarak çevrimiçi ödemeler yapmak için Galaxy S8'inizi çalan birisi iris tarayıcıyı kandırabilir. Bu sebeple geleneksel PIN korumasını kullanmanızı öneriyoruz.
Tabiki bilgisayar korsanlarının başarıyla kullanıcıların PIN'lerini çalabildikleri veya parmak izi tarayıcılarını atlayabildikleri de biliniyor. Bu sebeple herhangi bir güvenlik koruması kötü niyetli saldırılara maruz kalabilir. Şifreyi veya biyometrik korumayı kullanırken dikkatli olmalı ve hassas bilgileri telefonlarınızda saklamaktan kaçınmalısınız.
Kaynak: Shiftdelete