Gazete Vatan Logo

Galaxy S8'in ekranına Force Touch desteği!

Samsung'un Force Touch teknolojisini GalaxyS8'e ekleyeceği iddia ediliyor.

Galaxy S8'in ekranına Force Touch desteği!

Galaxy S8'in donanımında önemli değişiklikler yapılması beklendiğinden, gelen dedikoduların çoğu akla yatkın görünüyor. Bu kez Güney Kore'den birden fazla kaynaktan gelen bir bilgiye göre Samsung, Galaxy S8'e basınca duyarlı bir ekran eklemeyi düşünüyor.

3D Touch veya Force Touch destekli ekranın Galaxy S8 ile gelmesi mümkün ancak raporun dayandığı kaynaklara göre işlevin tam anlamıyla Samsung telefonlara uyarlanması, iki sene sürebilir. Piyasada Force Touch destekli telefonları satışta olan iki firma arasında Huawei ve Apple bulunuyor. Huawei'nin asıl Force Touch ekran sağlayıcısı Samsung olduğundan, Samsung'un bu ekranı Galaxy S8'de kullanması gayet doğal bir aşama olarak değerlendirilebilir.

Force Touch teknolojisini doğruluyor

Rapor biraz daha ileri gidip, ismini açıklamadığı bir Samsung yöneticisinin Force Touch teknolojisi üzerindeki çalışmaları doğruladığını ve "yakın gelecekte" bu teknolojiyi kullanacaklarını doğruladığını söylüyor. Ancak Samsung'tan şimdiye kadar Force Touch'la ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmediğinden, bu rapora bir miktar şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Haberin Devamı