Gazete Vatan Logo

Galaxy S8 hakkında son bilgiler!

Samsung tarafı yeni amiral gemisi Galaxy Note 7'nin lansmanına hazırlanıyorken, 2017 yılında tanıtılacak olan yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.

Galaxy S8 hakkında son bilgiler!

Samsung, Berlin'de 2 Ağustos'ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemisi Galaxy Note 7'yi tanıtacak. Galaxy Note 7 ile ilgili pek çok bilgiyi de sitemizde sizlerle paylaşmıştık. Kaçıran teknoloji severler aşağıdaki Note 7 konusundan detaylara ulaşabilirler.

Samsung'un 2017 yılı amiral gemisi olacak olan Galaxy S8 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye de devam ediyor.

Merakla beklenen Galaxy S8, Samsung için Galaxy S6 ile beraber gelen büyük yenilikten sonraki en iddialı model olacak.

Galaxy Note 7 ile beraber USB Type C'ye geçeceği söylenen Samsung, tüm aksesuar ailesini de USB Type C'ye göre yenileyecek. Galaxy S8 ise tamamen yenilenen aksesuar ekosistemiyle karşımızda olacak.

Peki Galaxy S8'in özellikleri nasıl olacak? İlk bilgiler ve güncel sızıntılarla beraber Galaxy S8 ile ilgili detayları bir araya getiriyoruz.

İşte Galaxy S8 özellikleri

Samsung Galaxy Note 7, Android 7.0 Nougat ile gelmeyecek. İlk olarak Marsmallow ile gelecek olan Note 7, daha sonra Nougat güncellemesi alacak.

Haberin Devamı

Samsung'un Nougat ile gelecek olan amiral gemisi Galaxy S8, VR tarafında yeniliklerle karşımızda olacak.

DayDream VR ile Galaxy S8 VR odaklı bir ürün olacak!

Android Nougat ile beraber yeni VR ekosistemi DayDream projesini hayata geçirecek olan Google, Samsung ile Galaxy S8'de iş birliği içerisinde olacak.

Yenilenecek Samsung Gear VR, Google'ın Day Dream standartlarını tamamen karşılayacak ve Galaxy S8 ile beraber kullanıcılara çok daha farklı bir deneyim sunacak.

Galaxy S8, 4K ekran ile gelecek!

Gear VR, telefonun kendi ekranındaki görüntüyü gözümüze yansıttığından dolayı hep daha yüksek çözünürlüklü ekranlara ihtiyaç duyuyor. 2K ekranlarda bile bazı pikselleri görebildiğimiz VR'da, Samsung 4K ekran ile pürüzsüz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy S8'de 4K çözünürlüğünde AMOLED ekran kullanacak.

Uzun zamandır 2K ekranlı modellerle karşımızda olan Samsung, amiral gemi modellerinde de ekran tarafında son yılların en büyük yeniliğini Galaxy S8'de yapacak.

Çift Kamera ve Snapdragon 830 iddiaları

Haberin Devamı

iPhone 7 Plus modeliyle geniş açılı çift ana kameraya geçeceği söylenen Apple gibi Samsung'un da Galaxy S8'de çift kameralı bir çözüm kullanacağı iddiaları bulunuyor. Fakat geniş açılı kameralara sahip olan ve başarılı kaliteye sahip olan Samsung'un, çok tutmayan çift kamera sistemine geçip geçmeyeceği şimdilik tamamen iddia aşamasında.

USB Type C, Note 7 gibi 6 GB RAM, microSD kart desteği ve IP68 gibi özelliklerin neredeyse kesin olacağı Galaxy S8'in işlemcisi de merak konusu. Exynos yerine Samsung, S8 modelinde Snapdragon 830'a yer verebilir.

Özellikle Android platformunda özellikle Google ile olacak iş birliği iddialarının Qualcomm işlemci iddialarını güçlendirdiğinin altını çizelim. Henüz işlemcinin de ne olacağını söylemek için çok erken fakat Samsung, Note 7 modelinde genel olarak Exynos işlemciyle pazara çıkacaksa, Galaxy S8'de de yeni nesil Exynos işlemcisini göreceğimizi söyleyebiliriz.

Kaynak: shiftdelete.net