Gazete Vatan Logo

Galaxy S8 bu yüzden gecikti!

Samsung'un 29 Mart tarihinde tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy S8'in erteleme haberi, akıllı telefonu bekleyenleri üzmüştü. Son gelen bilgiler, ertelemenin sebebini de ortaya çıkardı gibi.

Galaxy S8 bu yüzden gecikti!

Samsung'un 29 Mart tarihinde tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy S8'in erteleme haberi, akıllı telefonu bekleyenleri üzmüştü. Son gelen bilgiler, ertelemenin sebeplerinden birini de ortaya çıkarmışa benziyor.

Ekranda parmak izi okuyucu devri!

Görünüşe göre Samsung, üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü ekranda parmak izi okuyucu Teknolojisini Galaxy S8 ile birlikte kullanıcılarıyla buluşturmaya çalışıyordu.

Fakat AMOLED ekrana entegre edilmesi planlanan parmak izi okuyucuyu Synaptics zamanında yetiştiremeyince, Galaxy S8'den bu özellik çıkarılmak zorunda kalındı.

Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy S8 modeli ile birlikte Home tuşunu ortadan kaldıracak. Aynı şekilde Apple'ın da iPhone 8 ile birlikte Home tuşundan kurtulması bekleniyor.

Bu durumda da parmak izi okuyucuların da ekrana taşınması zorunlu hale geliyor. Samsung'da arka yüzde bulunan parmak izi okuyucunun ayrı bir donanım gerektiriyor olması da ister istemez bir dezavantaj yaratıyor.

İddialar, Apple'ın iPhone 8 ile birlikte parmak izi okuyucu yerine yüz tanıma sisteminin bir benzerine geçiş yapacağını söylese de, Samsung için böyle bir seçeneğin şimdilik olmadığını da hatırlatmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Kaynak: ShiftDelete