Gazete Vatan Logo

Galaxy S7 bakın kendini nasıl soğutuyor

Galaxy S7 bakın kendini nasıl soğutuyor

Bakır tüplerle yongaları soğutmak yeni bir teknoloji değil ancak akıllı telefonlarda pek alışık olmadığımız bir teknolojisi. Daha önce Sony tarafından Xperia Z3 modelinde kullanılan bu yapı şimdi Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde de karşımıza çıktı.

video haber Lenovo Tab 2 A7-30 incelemesi MWC 2016’nın ilk gününde Samsung Unpacked 2016 etkinliğinde duyurulan Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri Rusya merkezli bir internet sitesi tarafından açıldı. Telefonun içine ait ilk fotoğraflar basına yansıdı. Fotoğraflarda ise dikkat çeken detay, dizüstü bilgisayarlarda sıkça kullanılan bakır tüpler.

İşlemci ve grafik yongası (CPU ve GPU) üzerinden geçen yassı bakır tüp, içerisinde bir sıvı bulunduruyor. Bu sıvı, yongalar ısındığında buharlaşarak hareket ediyor ve bu şekilde soğutma sağlanmış oluyor. Snapdragon 820 ve Exynos 8890 yongalarıyla gelen Galaxy S7, grafik gücünü ARM Mali-T880MP14 ve Adreno 530’dan alıyor. Oyunlarda yüksek performans ve daha gerçekçi grafikler için Vulcan API’yi de destekleyen Galaxy S7 sıvı soğutma teknolojisi ile performansını koruma altına alıyor diyebiliriz.

Henüz detaylı testler yapılmadığı için telefonun sıvı soğutma ile neler yapabildiği bilinmiyor ancak zaten Samsung, özellikler amiral gemilerinde ısınma gibi bir problem yaşamamıştı. Dolayısıyla herhangi bir skandal şimdilik beklenmiyor.

Haberin Devamı