Gazete Vatan Logo

Galaxy S6 resmiyet kazandı

Samsung'un 2015'e damga vurması beklenen yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S6 resmiyet kazandı.

Aylar süren sızıntılar, iddialar nihayet son buldu ve Samsung 6. nesil Galaxy S akıllı telefonu Dünya Mobil Kongresi kapsamında düzenlediği etkinlikle kullanıcıların huzuruna çıkardı. Telefonun teknik özelliklerine geçmeden önce tasarım noktasında söyleyeceklerimiz var. Güney Koreli firma Galaxy S5 sonrası gelen eleştirilere sık kulak vermiş olacak ki malzeme kalitesi ve tasarımıyla dikkat çeken bir akıllı telefon karşımıza çıkardı.

Samsung Galaxy S6’nın yuvarlatılmış kenarları metal malzemeden oluşuyor. Telefon hem ön hem de arka yüzeyi Gorilla Glass 4 ile kaplanan cam malzemeden oluşuyor. Galaxy S6’nın şimdiye kadarki en şık görünümlü Samsung telefonlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Galaxy S serisini Galaxy S6 ile birlikte daha modern bir yapıya bürüyen Samsung telefonun boyutunu büyütmeden tek elle kullanım kolaylığını sağlamaya devam ediyor.

Samsung Galaxy S6’da 5.1-inç büyüklüğünde Quad HD ya da başka bir ifadeyle 2K çözünürlüklü Super AMOLED panele yer veriyor. Ekranda inç başına 577ppi sığdırılıyor ki bu inanılmaz kesin görüntülerin elde edileceği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Galaxy S6’ya beklendiği gibi 14nm üretim teknolojisine sahip 64-bit sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemcisi güç verecek. 2.1GHz frekans hızında çalışan dört adet Cortex-A57 ve 1.5GHz’de çalışan dört çekirdekli Cortex-A53 çekirdeklerden oluşan işlemci, 20nm üretim sürecine sahip Snapdragon 810’la karşılaştırıldığında özellikle enerji verimliliğinde birkaç adım önde olacak. Telefonun grafik yükünü de Mali-T760 GPU üstleniyor.

Galaxy S6’nın bellek bölümünü 3GB LPDDR4 RAM ve 32/64/128GB dahili depolama oluşturuyor. Telefon beklendiği gibi microSD kart desteği bulundurmuyor. Hafıza kart desteğinin bulunmuyor olması pek çok kullanıcı için hayal kırıklığı fakat Samsung cihazın performansını artırmak adına daha hızlı depolama sağlayan UFS 2.0 flaş teknolojisini Galaxy S6’da kullanıyor. Güney Koreli firma ayrıca iki yıl için 115GB OneDrive depolama alanı sunuyor. Microsoft OneDrive uygulamasının Galaxy S6’da ön yüklü olacağı daha önce kesinleşen bir detaydı.

Haberin Devamı

Galaxy S6’da f1.9 diyafram açıklığına sahip 16MP çözünürlüklü ISOCELL arka kamera yer alıyor. Optik görüntüle sabitleme teknolojisine sahip arka kamerada geliştirilmiş faz algılama otofokus, tek LED flaş ve 4K video kaydı mevcut. Galaxy S6’nın ön kısmında 5MP çözünürlüklü kamera bulunuyor. Kullanıcılar Full HD video kaydı gerçekleştiren ön kemerayla 0.7 saniyede fotoğraf çekebilecek.

Galaxy S6’da 2.550mAh kapasiteli pil yer alıyor. Galaxy S5’e oranla düşürülen pil seviyesi bizleri şaşırtmadı değil. Ancak Samsung’un enerji verimliliğinde yeni nesil işlemcisine ve daha stabil çalışan arayüze güvendiğini belirtmeden geçmeyelim. Galaxy S6’da ayrıca Qi ve PMA kablosuz şarj desteği bulunuyor.

Galaxy S6’nın diğer özelliklerine kısaca değinecek olursak bunlar; NFC, Stereo hoparlörler, gelişmiş ve dokunmaya duyarlı parmak izi sensörü, Bluetooth 4.1i kızılötesi portu, Android 5.0 Lollipop, yeni nesil TouchWiz kullanıcı arayüzü, hızlı şarj teknolojisi, nabız ölçer şeklinde sıralanıyor.

Haberin Devamı

10 Nisan’da satışa çıkacak Galaxy S6’nın fiyat bilgisi ise; 32GB 699€ (yaklaşık 2000 lira), 64GB 799€ ve 128GB 899€ şeklinde olacak.

Alt bölümde ve sonraki sayfalarda Galaxy S6'ya göz atabilirsiniz.










KAYNAK : Teknolojioku.com - Galaxy S6 resmiyet kazandı

Huawei Ascend Mate 7, Oppo N3 ve Oppo Find 7 fotoğraf karşılaştırma testi