Gazete Vatan Logo

Galaxy S6'da Snapdragon 810'un kullanılmayacağı dolaylı olarak açıklandı

Galaxy S6'da sadece Exynos işlemcinin kullanılması gündemde.

Qualcomm tarafından 2015’in üst düzey mobil cihazlarında kullanılmak üzere tasarlanan yeni nesil işlemci Snapdragon 810'a ilişkin haberleri bir süredir gündemde sıklıkla görüyoruz. 64-bit mimarisine sahip sekiz çekirdekli işlemci performans değerlerinden ziyade ısınma sorunuyla gündemi meşgul ediyor.

San Diego merkezli dünyanın bir numaralı çip üreticisi Qualcomm 2015’in ilk çeyreğine ait mali raporunu açıkladı ve söz konusu raporda Snapdragon 810’dan da söz etti. 2.1 milyar dolar net gelir elde eden Qualcomm, 2015’in ikinci çeyreğinde ise kâr oranının daha aşağılarda olacağının bilgisini verdi.

Gelir düşüklüğüne neden “Qualcomm’un büyük bir müşterisinin amiral gemisi cihazında Snapdragon 810 işlemcisini kullanmayacak olması” şeklinde açıklanıyor. Kâr miktarının düşmesine etki eden nedenlerden biri diğer ise Çin’de artan rekabet olarak gösteriliyor.

Qualcomm yayımladığı raporda büyük müşterinin adını vermese de, söz konusu firmanın Samsung olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira Samsung yıllardır Qualcomm’un en büyük müşterilerinden biri ve Snapdragon 810 işlemcisini Galaxy S6’da kullanmayacağı bir süredir dillendiriliyor.

Haberin Devamı

Galaxy S6’nın işlemci birimde Samsung tarafından geliştirilen 64-bit destekli ARMv8 mimariye sahip sekiz çekirdekli Exynos 7420’nin yer alacağı artık kesinleşti diyebiliriz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Galaxy S6'da Snapdragon 810'un kullanılmayacağı dolaylı olarak açıklandı

Samsung Gear S incelemesi