Gazete Vatan Logo

Galaxy S5 mini sızdı

Bir süredir hakkında bilgiler aktarılan Galaxy S5 mini ilk defa görüntülendi.

Galaxy S5''in tanıtımından bu yana dillendirilen Galaxy S5 mini nihayet gün yüzüne çıktı. Orta düzey akıllı telefona ilişkin sızdırılan görüntüler telefonda yer alacak önemli özellikleri de ortaya çıkardı. Samsung, Galaxy S5''te dikkat çeken özellikler arasında bulunan parmak izi tarayıcısı, kalp hızı ölçüm sensrü ve suya dayanıklı kasa yapısını Galaxy S5 mini modeline de taşıyor.

Teknik detaylar noktasında ise daha önceki mini modellerde olduğu gibi özelliklerin önemli ölçüde aşağı çekildiğini görüyoruz. Güney Koreli üretici yeni mini akıllı telefonda 4.5-inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü Super AMOLED ekrana yer verecek. Telefonun işlemci birimini daha önce karşılaşmadığımız 1.4GHz''de çalışan dört çekirdekli Exynos 3470 işlemcisi oluşturacak. GPU tarafında ise yine dört çekirdekli Mali-450MP4 grafik birimi karşımıza çıkacak. Telefonun LTE versiyonunda Qualcomm işlemci kullanılması bekleniyor.

16GB dahili depolama ve microSD kart desteğinin yer verileceği Galaxy S5 mini''de RAM miktarının 1.5GB seviyesinde olması bekleniyor. Arka kamera ise 8MP çözünürlükte olacak. Android 4.4.2 KitKat, en güncel TouchWiz sürümü, Ultra Güç Tasarruf Modu ve Çocuk Modu telefondaki temel yazılım özelliklerini oluşturacak. Galaxy S5 mini''nin haziran döneminde tanıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı



KAYNAK : Teknolojioku.com - Galaxy S5 mini sızdı

WD Blue UltraSlim 500GB (WD5000MPCK) İnceleme