Gazete Vatan Logo

Galaxy S4 için Android 5.0 dağıtımı başladı

Samsung bu defa Galaxy S4 için Android 5.0 güncellemesini başlattı.

Galaxy S4 için Android 5.0 dağıtımı başladı

Geçtiğimiz günlerde Galaxy Note 3 için Android 5.0 güncellemesini Rusya’da başlayan Samsung bu defa 2013 yılı üst düzey akıllı telefonlarından Galaxy S4 için Lollipop güncellemesini resmen dağıtıma sundu. OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanan güncelleme şu an için Kies’te görünmüyor.

Android 5.0 güncellemesi Galaxy S4’ün Exynos işlemcili sürümü olan I9500 için geçerli. Telefon için yayınlanan güncelleme 1049MB büyüklüğünde. Güncelleme sonrası Google’a ait bazı uygulamlar bellek optimizasyonu nedeniyle silinecek. Kullanıcılar alternatif uygulamaları Google Play’den temin edebilir. Android 5.0 güncellemesinin ardından ayrıca Galaxy S4 kullanıcıları için ayrılan kullanılabilir alan 950MB azalacak.

Güncellemenin ardından Galaxy S4 kullanıcıları Materyal Tasarım’le değişime uğrayan en güncel TouchWiz kullanıcı arayüzünü telefonlarında tecrübe etmeye başlayacak. Daha hızlı çalışan bir arayüz, pil verimliliği, ART sanal çalışma motoru, yeni bildirim stili, yenilenen çoklu uygulama menüsü ve yeniden dizayn edilen Ayarlar menüsü güncellemeye dahil edilen diğer yenilikler oldu.

Haberin Devamı

Rusya’da Exynos işlemcili Galaxy S4 için dağıtımda olan Android 5.0 güncellemesinin önümüzdeki günlerde ülkemiz Galaxy S4 kullanıcılarıyla da buluşması bekleniyor.

Dilerseniz alt bölümde ve sonraki sayfalarda daha önce SamMobile sitesinin yayınladığı Android 5.0 yüklü Galaxy S4’ün inceleme videosuna göz atabilirsiniz.









KAYNAK : Teknolojioku.com - Galaxy S4 için Android 5.0 dağıtımı başladı

Vodafone, aba altından nasıl sopa gösterir?